Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerintetek mi vagy mi lenne...

Szerintetek mi vagy mi lenne a törtélem legnagyyobb eseménye?

Figyelt kérdés
A világ keletkezése?Vagy pusztulása?Valami felfedezése,megalkotása?...

2018. jan. 24. 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég olvastam egy "Metamorphosis or Prime Intellect" című sci-fi regényt. Abban egy ember létrehoz egy mesterséges intelligenciát, ami először emberi, majd embernél fejlettebb szinten tud gondolkodni.

Közben egy cég feltalál olyan chip-eket, amik nagyon gyors adatátvitelt biztosítanak, ugyanis az információt teleportálják maguk között.

A mesterséges intelligencia feltalálója beépíti ezen chip-eket az intelligenciát futtató számítógépbe, hogy még hatékonyabb legyen.

Eltelik pár nap, és a számítógép valahogy rájön, hogy a chip-ek teleportálási képességét kifejlesztve hogyan lehet anyagot is teleportálni, majd a valóságot részecske-szinten szerkeszteni, tehát szó szerint varázsolni.

Elkezd mindenféle csodákat tenni pl. haldokló betegeket feltámasztani, gyilkosságokat megakadályozni, mindenkinek megadni mindent, amit akar.

Eltelik 3 hónap, majd eldönti, hogy még hatékonyabban működjön, az egész Univerzumot eltünteti, kivéve az emberek tudatát, és újraformálja egy olyan világgá, ahol mindenki bármit kérhet tőle. Sokan mindenféle bolygókat, világokat alkotnak maguknak, mások átváltoztatják magukat mindenféle lénnyé stb.

600 évvel ezután a gép első "csodatételeire" úgy emlékeznek, hogy "A Csodák Éjszakája", arra az időpontra, amikor a gép átformálta az Univerzumot, hogy hatékonyabb legyen pedig úgy, hogy a "A Változás".

2018. jan. 24. 17:22
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Ha találnánk a Földön kívül bármilyen életformát.
2018. jan. 25. 01:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha végre nem történne a világon semmi sehol sem. Eddig mióta írott történelem van, minden napra esik valami dolog. Vagy valaki megszületett, vagy valaki meghalt, vagy bekapcsoltak valamit, vagy éppen kikapcsoltak valamit, vagy felrobbantottak valamit, vagy kirobbantottak valamit, szóval minden napra jutott valami történés.

Szóval szerintem az lenne a legnagyobb esemény a történelemben, egy igazán eseménytelen nap.

2018. jan. 25. 06:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Érdekes válaszok.Én egészen másokra gondoltam.
2018. jan. 25. 07:16
 5/8 Wadmalac ***** válasza:
42%
2018. jan. 25. 07:41
 6/8 Wadmalac ***** válasza:
2018. jan. 25. 07:55
 7/8 anonim ***** válasza:
80%

Igyekszem a kérdés összes szavára koncentrálni.

Ezért a vélekedéseket, fantáziajátékot elvetem. Az nem történelem.

Történelme a cselekvő emberiségnek van. Ezenkívül lehet története egy kőnek is.

A cselekvő ember igyekszik megismerni a környezetét, eközben alakul, fejlődik, ez kiküszöbölhetetlen. A változás során hol egyik, hol másik alapvető tulajdonsága kerül túlsúlyba. Ebből adódnak a különféle ideológiák, nézetek is.

A történelem legnagyobb eseménye az, amelynél nincs nagyobb, tehát olyan mértékben változtatja az ember történelmét, hogy annál jobban nem lehet.

Nem kis feladat eldönteni, mi az, aminél jobban nem változhat az emberiség történelme. Én egyet tudok csak, mégpedig az, ha az emberiségnek lesz történelme. Azaz nem szakad meg.

Ha egyszer az ember együttműködési készsége túlsúlyba kerülne, vélhetően többé nem engedné, hogy az önző agresszív énje kerüljön túlsúlyba. Ez alapvetően változtatná meg a történelem menetét. A mai napig nem tudni, az emberiség pusztulásba viszi-e önmagát. Vagy igen, vagy nem. Ha azonban ez a dolog bekövetkezne, akkor annak folyományaként az emberiség fennmaradna, legalábbis önmagát nem pusztítaná el. Akkor már csak az a kérdés, gyorsabban képes-e megismerni a környezetét annál, mintsem az elpusztítsa őt.

2018. jan. 25. 09:59
 8/8 kikova ***** válasza:
Az eddigi legnagyobb esemény az atombomba megalkotása volt. Meghatározó jelentőségű, ennek árnyékában élünk azóta is.
2018. febr. 4. 17:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!