Ha a magyar nem finnugor nyelvű nép, akkor MILYEN?

Figyelt kérdés

Mielőtt hülyeségeket írnál, olvasd ezt el!:

[link]

2010. jún. 4. 17:28
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Jó a kérdés, és végtelen mennyiségű válsz van rá...Komolyan, annyi mindennel televan a fejem, hogy azt sem tudom, hogy kinek higgyek. Ha jól emlékszem, az etruszkokat még nem említették. Van egy olyan álláspont is. De kinek van igaza? Egyébként én a vérrokonságon szoktam mosolyogni. Tessék megkérdezni a finneket erről. Ha jól tudom, a finn rokonság az 1700-as évek előtt fel sem merült. Kár, hogy az MTA dogmává szilárdította a finnugrizmust.
2010. júl. 24. 09:37
 22/34 anonim ***** válasza:
Én sokat voltam finnországban, mondják hogy messziről hallgatni a finnt olyan mintha magyar lenne ez hülyeség szerintem :) Lehet, hogy nyelvtanilag valami kapcsolat felfedezhető, de még csak a betűk hangsúlya sem hasonló, olyan mintha valakinek bekötnék a száját és úgy beszélnének :D
2010. júl. 24. 17:09
 23/34 Descence válasza:
Nem fogok nektek több oldalt idemásolni, úgyhogy akit érdekel, olvassa el Cser Ferenc - Darai Lajos.: Kárpát - Medence, vagy Szkítia című könyvének idevágó fejezeteit.
2010. aug. 30. 11:50
 24/34 anonim ***** válasza:
A magyar finnugor nyelvű nép.
2011. jan. 16. 00:41
 25/34 treffhetes ***** válasza:

Végigolvastam a hozzászólásokat, és az a vicc az egészben, hogy jön egy új ember, kiosztja az addigiakat, hogy keverik a vérségi és a nyelvrokonságot, aztán írnak valamit, amiben ugyanúgy keverik a kettőt (én megpróbálom ezt elkerülni).

A mai magyar nép genetikailag kb. csak a zulu, a maori és a maja népekkel nem áll kapcsolatban (gyengébbek kedvéért: nyilvánvaló túlzás, amit írtam, de remélem érthető a célzás)

A hun-magyar rokonság elmélete genetikai rokonságról szól (a hun nyelvről nagyon kevés forrásunk van, de az esetleges finnugor nyelvek közé tartozása fel sem merült, tehát valószínűleg nem az. Természetesen a kevés ismeret következtében nem zárható ki teljes bizonyossággal a hun-magyar nyelvrokonság sem, de a tudomány jelenlegi állása szerint nem rokonok)(a hun nyelvet pillanatnyilag a török nyelvek csuvasos ágába sorolják)

a sumér-magyar nyelvrokonság elmélete szerencsére nem túl elterjedt, olvastam a témában viszonylag sokat, és semmi nyelvészeti szempontból helytálló bizonyítékuk nincs (mindig leragadnak a szóhasonlítgatásnál, az pedig, hát, mint Hollandiában a hegyi levegő, hogy úgy mondjam)

A török-magyar rokonság elméletét talán érdemes megemlíteni, bár ahogy olvastam, ez is főként a szókincs egyezésein alapul, meg hogy a török is agglutináló (ezutóbbitól még a japán rokona is lehetne). Én inkább a finnugor-elmélet-párti vagyok, de ha létezik ezen kívül olyan elmélet, aminek esetleg alapjai is van, akkor a török rokonság az (szerintem).

Egy további nehézség az altaji családba való tartozást illetően, hogy itt a nyelvcsalád megléte is kétséges, beszélnek urál-altaji nyelvcsaládról, amely esetben az uráli rész a finnugor nyelveket jelöli, beszélnek külön altaji (ebbe tartozik a török) és külön finnugor nyelvcsaládról, de vannak, akik szerint az altaji nem is igazán egységes nyelvcsalád, és szét kellene bontani török, mongol és mandzsu-tunguz nyelvcsaládra.

2011. nov. 23. 18:41
 26/34 anonim ***** válasza:
Ha nem finnugor nyelvű (a vérség az más tészta! egyébként a finnugor-elmélet csupán annyit tesz, hogy az alapszókincs és a nyelv jellege tartozik oda, megengedi/elfogadja/hirdeti, hogy a többi, későbbi szavaink más eredetűek stb.), akkor bizonyára reptoid... :P
2011. nov. 23. 19:55
 27/34 anonim válasza:

Az tuti, hogy van köze a két nyelvnek egymáshoz, de azért vannak kérdések:

[link]

2012. szept. 25. 10:58
 28/34 anonim ***** válasza:
Ez nem tudományos cikk.
2012. szept. 26. 08:03
 29/34 anonim ***** válasza:

HUNgária.

Az egész világ tudja hogy a hunok(kal) vagyunk (rokonok), csak mi tanítjuk még mindig ezt a finnugor marhaságot, amit a Habsburgok találtak ki.

Szittya magyarok vagyunk, szkíta ősökkel.

2012. okt. 28. 23:09
 30/34 anonim ***** válasza:
Utolsó, ennek bizonyítására mutass egy hun nyelvemléket.
2012. okt. 29. 09:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!