Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen írást találtak a nagy...

Milyen írást találtak a nagy piramisban, a királykamrájából induló "szellőzőben" lévőmásodik zsilipkapu után?

Figyelt kérdés
3 robotot készítettek. az első robot az első kapuig jutott el.A második robot átfúrta kaput ami után egy második kaput láttak meg. A második kapu átfúrása után amit egy harmadik robot végzett el, Eric von Daniken szavai szerint, "jól értesült körök" irformációira hívatkozva nem hireoglifák voltak a falon hanem valmi más írás, ami nem köthető az egyiptomiakhoz. Nagy a csend. Hallott valaki valamit?

2017. nov. 13. 18:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Végognéztem a hihető forrásokat és mindenhol csak 2 ajtóról írnak, és hogy csak átnéztek a 2.-on de nem jutottak tovább. És ott szó sincs 3. ajtóról.
2017. nov. 14. 16:28
 12/16 A kérdező kommentje:

Végognéztem a hihető forrásokat és mindenhol csak 2 ajtóról írnak, és hogy csak átnéztek a 2.-on de nem jutottak tovább. És ott szó sincs 3. ajtóról.

-------------------------------------------

Remélem nem te vagy az a fogyatékos aki bejött ide trollkodni,de annyi biztos hogy neked is szövegértési gondjaid vannak.

Talán olvasd el a címet még egyszer, amiben szó sincs harmadik ajtóról.

Még egyszer beteszem amit már betettem. alinket azért nem teszem be mert a múltkor ezért tiltottak ki. de ha beírod a youtube-ra akkor kidobja.

Tehát:

Erich Von Daniken ----- Totalis leszámolás ------

42:47-től beszél róla

Rudolf Gantenbrink

ez volt aki az első robotot csinálta,megépítette, de kirugták. aztán még ketten voltak. Tehát a 3 a robotépítők száma, a 2 pedig az ajtók száma.

Daniken szavai az életszerűség miatt hitelesek. Egyébként is felmerül a kérdés, hogy úgynaevezett hívatalos film, vagy cikk miért nem született ha a másodikat is átfúrták.

Olyan ez mint amikor egy másik német bement a piramisba és lekapart egy kis festéket Kheopsz kartusából, hogy megállapítsák a felirat korát.

hetekig hisztiztek a fősodrású médiában hogy megrongálta a a piramist.

Aztán azóta sem hallani semmit hogy mi lett a kormeghatározás eredménye. Csupán az elhallgatás jelzi hogy valamit rejtegetnek.

Egyébként pedig teljesen egyértelmű hogy a piramisok nem sírhelyek, mert aki ilyen síremléket tervezne ma egy egyetemen az nagy karót kapna.

És ez igaz volt akkor is.

2017. nov. 14. 20:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha Daniken egyetlen szavát is elhiszed, az a te bajod.

Valamikor régen én is beleolvastam az egyik könyvébe. Kár volt pénzért amit adtam érte, és az időért is amit rá fordítottam.

F/62. Mielőtt megkérdeznéd: Hány éves vagy?

2017. nov. 14. 21:26
 14/16 anonim ***** válasza:
56%

"Milyen írást találtak a nagy piramisban, a királykamrájából induló "szellőzőben" lévőmásodik zsilipkapu után?"

Kicsit nézz utána ennek pontosabban. Milyen írásra gondolsz?

"3 robotot készítettek."

Többet. Csak Gantenbrink csinált hármat. Elolvasható a honlapján: www.cheops.org

"A második kapu átfúrása után amit egy harmadik robot végzett el,"

Sehol nem fúrtak át második kaput, vagy ha igen, hol van erről a publikáció.

Gantenbrink 1992-93-ban az Upuaut projekt keretében küldte a robotjait a kürtőkbe. A királyné kamrája déli szellőzőjében egy ajtószerű lezárásig jutott.

2002-ben a National Geographic csatorna és az Egyiptomi Régiségvédelmi hivatal a bostoni iRobot szerkezetével átfúrta az ajtót és megállapította, hogy van mögötte közvetlenül egy másik lezárás. Megállapították továbbá, hogy az északi kürtőben is ugyanilyen ajtó van, amit nem fúrtak át.

2011-ben a Djedi projekt keretében egy endoszkópot küldtek be a fúrt lyukon, ami pirossal festett jeleket talált és rögzített odabent. Ezekre gondolsz? Hasonló festett jelek több helyen is vannak a Nagy Piramisban. Ezek kőfejtői/építői jelzések, hogy melyik követ ki fejtette, melyik brigádhoz tartozik, vagy ki építette be.

"Eric von Daniken szavai szerint"

Ajjaj, hol hivatkozási alap Daniken? Ha svájci hazugsággyáros a zsinórmérték, akkor nyilván jelenetek vannak odafestve valamelyik közelmúltbeli sci-fiből. Én a Star Trek Enterprise űrhajójára tippelnék a képek alapján.

"nem hireoglifák voltak a falon hanem valmi más írás, ami nem köthető az egyiptomiakhoz."

Olyan rossz állapotban vannak a jelek, hogy nem tudják megmondani pontosan mi van odafestve, de nagyon hasonlóak a piramisokon belül talált egyéb kőfejtői jelekhez, így feltehetően ugyanazok. Emiatt az egyiptomiakhoz kötik. Ha többet tudsz, akkor szívesen megnéznék arról egy bizonyítást.

Ahhoz, hogy megállapítsd, hogy nem köthető hozzájuk tudnod kéne (vagy Danikennek), hogy akkor kihez köthető nyilvánvalóan, de mivel se te, Daniken meg aztán végkép nem ismeri a hieroglifákat, ez elég nehéz lesz kizárni őket onnan a karosszékből. Az nyilvánvaló, hogy hunyorítva az egyik tényleg olyan mint az Enterprise. Már látom is Daniken felcsillanó szemét. Ennyi neki bőven elég a földönkívüliekhez.

"Nagy a csend. Hallott valaki valamit?"

Ja, akkora, hogy több helyen is publikálták és 2011 tavaszának végén szépen telekürtölték vele a tudományos fórumokat, meg a bulvársajtót is. Aki keres, az talál. A hivatalos publikációja az Annales du Service des Antiquités de l’Egypte 84. számában jelent meg

Link: [link]

Hatalmas a csend tényleg. Vagy az fáj, hogy nem napi téma mostanában az RTL Klubon? Ilyen értelemben tényleg nagy a csend körülötte.

2017. nov. 14. 21:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Talán több robotot is készítettek ezt nem akarom vitatni. Minden esetre a 3 különböző erre vállalkozónszemélyt illetve szervezetet említ Daniken.

Daniken-nel kapcsolatban nincsenek illuzióim, de az hogy az úgynevezett hívtalosegyiptológia fondot dolgokat eltitkol, és hazudoznak össze vissza azzal kapcsolatban sincs szemernyi kétségem se.

Az hogy hazudoznak jól tetten érhető a yoututbe-on fent lévő -A piramisok titkainak leleplezése--című szerintem jól sikerült film alapján.

Igen és soha nem voltam egyiptomban, innden a fotelemből szólok hozzá, de a hazugságokat, és hazugokat jól felismerem.

A jelenlegi voéágpolitikai helyzet a hazugságokat támogatja.

2017. nov. 14. 21:58
 16/16 A kérdező kommentje:

Vagy 15 évvel ezelőtt én is olvastam egy könyvet Danikentől, amitől elment a kedvem tőle,és azóta sem olvastam mást tőle. Szóval nem vagyok Daniken fan.

Mégis felvetései mellett nem lehet egy legyintéssel elmenni.

2017. nov. 14. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!