Miben volt fejlettebb a Római Birodalom idejében a világ mint most?
Figyelt kérdés
2017. jún. 17. 20:32
1/12 hollófernyiges válasza:
Ökológiailag biztosan az volt.
2/12 anonim válasza:
Elég fejlett volt a jogrendszerük.
3/12 anonim válasza:
Semmiben. Ma sokkal több technológiai tudásunk van, valamint a jogrendszerünk is ezerszer szélesebb és kiterjedtebb.
4/12 anonim válasza:
Semmiben sem volt fejlettebb, csak sok mindenben más volt. Éppen a fejlődésbeli óriási különbségek miatt a szemlélet is más volt.
5/12 anonim válasza:
# 3
Nyilván így van, de hihetetlen szinte, hogy az ókorhoz képest milyen fejlett volt a római jog.
6/12 anonim válasza:
5# De nem ez volt a kérdés. Továbbá ezt a 0%-ot sem értem, egy dolgot se tud mondani senki miben volt fejlettebb Róma mint pl a mai EU..
7/12 anonim válasza:
# 6
Én nem pontoztalak le.
És tudok egy dolgot mondani: a rómaiak sokkal kreatvabbak voltak a kivégzések terén, mint a mai Európa :)
8/12 anonim válasza:
7# Ez pont azt mutatja hogy humánum tekintetében mennyire alig voltak valahol. Az EU-ban nincs halálbüntetés, de ha egyénekre lebontjuk mondjuk szándékos gyilkosságokra (az is valahol halál büntetés) akkor azt láthatjuk hogy nincs változás. Ma is vannak brutális és bestiális kivégzések, mint régen. Ajánlom az ő tetteiket tanulmányozni:
Nem hiszem hogy a rómaiak rosszabbak voltak náluk.
9/12 anonim válasza:
# 8
Szarkasztikus voltam. Semelyik épeszű ember nem akarja visszahozni a római korabeli büntetőjogot :)
10/12 A kérdező kommentje:
Szóval a római jog tényleg annyira fejlett, hogy még ma is tanuljuk. Hogyan tudtak egy ilyen fejlett jogrendszert kialakítani?
2017. jún. 18. 20:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!