1/6 anonim válasza:
Nem tartom hitelesnek. Időnként felröppenek a magyarság eredetéről szóló ilyen hírek,de soha nem bizonyosiodik be az igazságuk.
Ha régen vándoroltak ki a magyarok,akkor Móricz aligha érthette meg a beszédüket,mert a nyelv állandóan változik. A mai fiatalok is nagyon sok olyan kifejezést nem értenek meg,nem használnak,amit a 60-70 évesek igen. Itt pedig évszázadokról van szó.
2/6 anonim válasza:
Nálam már a harmadik bekezdésnél az a kérdésem támadt, hogy ha magyarul tudott beszélni a cahari, mochica és puruha törzsbeliekkel, akkor ezek a szavak mit jelentenek magyarul? Az nagyon érdekes, hogy vannak hasonló szavaink, de önmagában puszta érdekesség, nem bizonyít semmit. Aztán azt sem értem, hogy az "apa" szóból, ami ugyanazt jelenti, mint a magyarban, a közepére miért és hogyan lett "capac", miközben a jelentése nem változott. Azután Óperenciás-tengernek (az "ober Enns", vagyis "Enns városon túli terület" torzításából) ha konkrét tengert, akkor az Atlanti-óceánt neveztük, nem a Csendest. Az is nagyon érdekes, hogy az indiánok "kovács" szava megegyezik a miénkkel, de akármit mond Móricz, ez bizony szláv eredetű szó. Az István név ugyancsak szép egyezés, ha igaz, de a görög Sztefanoszból ered, tehát jócskán az ősmagyar kor után vettük át. Ez körülbelül a "tanulmány" kétharmada, eddig bírtam olvasni, de remélem, a véleményem ebből is kitűnik.
3/6 anonim válasza:
Természetesen *nekem* támadt a kérdésem. :)
5/6 Richard1 válasza:
6/6 anonim válasza:
Az biztos, hogy felfedezte a mai ismert leghosszabb barlangrendszert, tudomány szerint abszolút természeti erők képezték(ami vicces), vannak hiteles fényképek(tárgyak, eszközök), de nem tudni hogy valóban ott találták őket. Nagyjából ennyi. Eddig a tények, ezt nem lehet megkérdőjelezni. Az meg nem igaz, hogy magyarul tudott beszélgetni, de kacsa sztorikat el lehet adni, az meg, hogy hazugságok mekkora károkat okoznak, az nem számít. Minden amit Móricz János kutatott nyilván szubjektív, saját meglátásai, nem tudományos. Nekem is meg vannak a meglátásaim, nekem hiteles, valamiért bízom benne. Akinek meg nem tetszik, higgyen a tudományban, Kolumbuszban, mint első intelligens, jótékony, kedves lény ott a kontinensen vagy akármiben...ha az a tudományos. Nehogy gondolkodjunk, mert az nem tudományos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!