Elképzelhető ez?

Figyelt kérdés
Egyszer azt olvastam valahol,már nem emlékszem hol hogy Hitler nem tudott arról hogy mik történtek a koncentrációs táborokban. Természetesen én is elítélem a történteket. De félretéve a náci ellenes gondolatokat,elképzelhető hogy ez igaz? Ha igen hogyan? Ha nem akkor miért?

#történelem #zsidó #háború hitler
2017. máj. 30. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy nem tudta. A zsidók deportálását ő rendelte el. Ennek egyenes következménye volt a koncentrációs táborok építése, működtetése stb. Személyesen nyilván nem ellenőrizte , hogy milyen az élet e táborokban, de a tisztjei beszámoltak neki erről.
2017. máj. 30. 22:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Fogalmam sincs, mit tudhatott vagy mit nem, hiszen nem voltam ott, de teljesen általánosságban nehéz elképzelni egy olyan magasfokú szervezettséget, amelyről a legfőbb vezető semmit sem tud. Akkor csak egy báb, aki alatt szerveződik a valódi hatalom.
2017. máj. 30. 23:19
 3/4 anonim ***** válasza:
98%
Nem, ez nem elképzelhető. Azért, mert megsemmisítő táborokat működtetni rettentő drága és sokrétű feladat. Egy ilyen költekezés nem mehet végbe a legfelsőbb vezetőség tudta nélkül. Embereket kell kiképezni, gázkamrákat kell építeni, azokat el kell látni gázzal, az emberek és hullák szállítmányozását meg kell szervezni, stb. stb. stb. Ez központi szervezést és költekezést igényel.
2017. máj. 30. 23:25
 4/4 Wadmalac ***** válasza:
100%

Himmler folyamatosan látogatta körbe a táborokat, ő meg közvetlenül Hitlernek jelentett, mondhatni puszipajtások voltak.

Kizárt, hogy ne tudta volna, mi megy.

2017. máj. 31. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!