Az elárvult/sorsára hagyott gyerekeket miért nem neveli fel az állam?
Igazából arra gondolok,hogy ezeket a gyerekeket mindegyszálig állami gondozásba kell venni. Mindezt azért,hogy az állam számára kiváló és becsületes hivatalnokokat,katonákat,rendőröket,bankárokat képezzenek ki.
Ez két szempontból is hasznos lenne:
1. Hogyha az állam közvetlenül beavatkozna ezeknek a gyerekeknek a felnevelésébe,azzal megakadályozná,hogy elcsatangoljanak,rossz társaságba keveredjenek,tehát nem cseperedne fel a megélhetési bűnözés új generációja.
2. Ezek a gyerekek felnőttként végtelenül lojálisak lennének,feltétlen hűséggel tartoznának az államnak,mivel az állam anyjuk helyett is gondjukat viselte. Nem ismernének olyan szavakat,mint a korrupció vagy adócsalás,nem köpnék szembe azt,aki fogta a kezüket.
Nyilvánvaló,hogy én egy sokkal rendezettebb állami gondozásról beszélek. Egy olyan rendszerről van szó,ahol az állami gondozottság "előkelőnek és irigylésre méltónak" tekinthető.
Egy ilyen rendszer megvalósítása a gyakorlatban is kifizetődő lenne? Szerintetek milyen aggályai lennének? Te mennyire támogatnád?
Szia!
És ezzel megírtad az OrbánJugend alapjait...
Nem,az általad kifejtett formában nem támogatnám.
"kiváló és becsületes hivatalnokokat,katonákat,rendőröket,bankárokat képezzenek ki" akik aztán Wartburggal tudnánk munkába járni.
Te idióta hány elhagyott éhen-szomjan halt gyerek hulláját láttad már valamelyik út mellett, akit sorsára hagytak a szülei? Szerinted azokat kinek a költségén nevelik a bér-szülők, intézmények?
"Szia!
És ezzel megírtad az OrbánJugend alapjait...
Nem,az általad kifejtett formában nem támogatnám."
Nem,mivel nem a Fidesz és más pénzhajhász frakció semmittevése alatt képzeltem el ezt a rendszert.
""kiváló és becsületes hivatalnokokat,katonákat,rendőröket,bank
árokat képezzenek ki" akik aztán Wartburggal tudnánk munkába járni.
Te idióta hány elhagyott éhen-szomjan halt gyerek hulláját láttad már valamelyik út mellett, akit sorsára hagytak a szülei? Szerinted azokat kinek a költségén nevelik a bér-szülők, intézmények?"
Te nagyon gyengeelméjű lehetsz,ha ennyire nem tudsz szöveget értelmezni.
Szia!
Az elméleted a feltétlen odaadásról szólt.
Én a mai érába ültettem az érhetősége miatt.
Bármelyik rendszer alatti ilyen "nevelés" korlátozza a szabad akaratot és az objektív gondolkodást
"Nem egészen értem, kikre gondolsz. Szerinted most hova kerülnek az elárvult/sorsukra hagyott gyerekek?
Nevelőszülőkhöz. De én közvetlen állami gondozásról beszélek.
Egy olyan országban, ahol sok idióta szerint még a munkából gyedre menő, majd újra munkába álló anyák is az ő pénzéből élnek és nevelnek gyereket, szerinted mennyire kivitelezhető, hogy az állami gondozottság "előkelőnek és irigylésre méltónak" tekintessék?:-)"
Nem kizárólag Magyarország jöhet szóba.
Nagyon érdekes felvetés.
A gyerek szemszögéből nézve mindenekelőtt olyan nevelő emberekre lenne szükség akik odaadóak, anya-apa szerepben is tetszelegnek valamilyen szinten. Hogy a gyerek elfogadja, lojális maradjon, lelkileg is támaszra találjon.
Ha nem csecsemő hanem nagyobb gyerek mondjuk 6éves, az már problemásabb mert eredeti helyzetét anyát apát akarja vissza általában, kevésbé elfogadó de a nevelőn múlik sok minden.
Ismerek nevelőt, aki felügyel gyiviseket, az érzelmek irányítanak és a nevelő személye meghatározó.
Szóval ide elsősorban jó nevelők kellenek, ők adnák az alapot amire épiteni lehetne. Jó nevelőt kellene először kitermelni aki a célt elérné a gyerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!