Gender-tudományok CONTRA családtudomány-szak? Mi a véleményetek?
ismét némi túlkapásnak tartom, na meg nem véletlenül került Lánci a Corvinusra,mindenesetre sztem szánalmas.
Aki nem tudná: az ELTE-n indítanak egy Gender-tudományok szakot (ill. megy ez tulképpen a Corvinuson is, csak nem ilyen elnevezéssel pont), erre meg ellenpólusként a Corvinuson akarnak egy "családtudományi" szakot. A társadalmi nemmel kapcsolatosan tényleg vannak komoly tanulmányok, de ezzel egyáltalán szintben felveheti a versenyt egy ilyen erőltetett és kérdéses tudományterületű "szak"? Sztem ha már akarnak ilyesmit, azt a Pázmányra kellett volna tenni, de persze értem én, a Corvinus különösen bántja a szemüket.
Azért ezzel két probléma van sztem:
1, ismét oda az egyetemek autonómiája
2, ismét jön egy újabb konzervatív áltudomány
Mi a véleményetek? és azért is cseszi a csőröm ez nagyon, mert ismerek nem egy gender-kutatót, hatalmas elméletek vannak tényleg, és akkor enyhén szánalmasnak tartom, hogy ezt beállítják egy liberális kreációnak, míg ők persze megint az igazi értékek képviselői.
Ez egy nagyon ijesztő tendencia. Ugyanis ezzel a lépéssel a kurmány megmutatta, hogy neki semmit sem számít a tudományos élet illetve az egyetemek autonómiája és képesnek érzi magát arra, hogy a tudományos konszenzust megkerülve saját maga döntse el, hogy mi a tudományos és mi nem. Innentől fogva pedig idő kérdése, hogy SemjéZsóti, aki közismert evotagadó kreacionista, mikor fog egy ellenbiológia szakot létrehozni, ahol teremtés"tudományt" tanítanak a hallgatóknak.
Illetve ez a tendencia egy még ijesztőbb dolog előjele is lehet, ugyanis egyáltalán nincs kizárva, hogy a kormány majd előírja, hogy bizonyos tudományos területeken mit lehet oktatni és mit nem. Nem tartom kizártnak, hogy idővel betiltsák az evolúció, a GM technológiák, a globális felmelegedés oktatását, mert nem tartják ideológiailag elfogadhatónak. Ami egy nagyon durva, körülbelül Szaud-Arábia szintű tudományos elnyomás lenne.
Nincsenek genderek, illetve 2 van, most jól figyelj:
- NŐ
- FÉRFI
Ez ilyen egyszerű :)
azért ez nem iylen egyszerű h meleges vagy nem meleges, és a nem se csak egyféleképpen értelmezhető, de oké, bele se menjünk. egyébként erre mondjak egy nagy titkot? csak a legheteróbb fiú engedi meg magának nálunk h rózsaszín pólót vegyen fel, mivel tisztában van magával, és nem tart attól se h emiatt leb--izzák. de épp ez a szomorú h ezen a szinten rágódunk, amikor ez egy gyönyörű terület.
az első válaszoló jól leírta a lényeget, és tényleg brutális ez a tendencia, nem tudom, mi lesz a vége, de ugye már akkor elkezdődött a gyerekek hülyítése, amikor jött a kötelező etika / hittan stb, és abban is teljesen abszurd dolgokat lehet olvasni sajnos. az pedig csak csepp a tengerben h úgy mellesleg szembe menve a haladóbb civilizációk által képviselt álláspontokkal ...
Egy teljesen haszontalan képzésre válasz egy teljesen haszontalan másik képzés indításának terve...
Tökéletesen jellemzi a mai Magyarország politikáját.
"az öngyűlölő biszexek országa vagyunk. Valóban a legheteróbb férfi az, aki a legkiegyensúlyozottabban viselkedik más férfiakkal,"
Igen, ez abszolút igaz, és az okokra csak nem sikerül rájönnöm ... A heteró guy és homo guy (már ha ennyire lesarkítjuk) közti kapcsolat meg így van, hogy csakis akkor működik jól, ha mindegyik tisztában van magával, de hát ebből se sok van :( Csak azért durva szembesülni, hogy míg kicsit civilizáltabb országokban már evidenciaként ismert a jelenség, hogy "only a gay guy can be the best friend of a straight guy"és fordítva, de ezt megint csak az a bizonyos nagyon kevés % képes nálunk egyáltalán értelmezni is (még ha itt nálunk is ismerek azért erre példát).
nem vagy egyedül, csak sajnos tény h még mindig iszonyú kis %-ban képesek gondolkodni az emberek. volt egy időszak egyébkét, amikor láttam reményt a felvilágosodásra, mintha már megindult volna vmi, de aztán a mostani tizenévesek ismét a teljes katasztrófa kategóriája, ami nyitottságot és egyáltalán a gondolkodásra való képességet jelenti.
Egy a vége: a tudomány teljesen le fog értékelődni ebben az országban, már így is túlságosan átpolitizált minden. Aki pedig a gender-elméletek ellen beszél, az egyszerűen nem fogja fel, mit mond, hihetetlen izgalmas kérdések ezek. Kinsey pedig igen, már ő is árnyalta a képet, de sztem annál már jóval túlléptünk.
Ami viszont nálunk is nagy vicc, többnyire a felszín ennyire durva csak, aztán a valós élet egy már kérdés. Tabukkal tele vagyunk, de a színpad mögött zajlanak az események ugyanúgy. Izgalmas ország vagyunk ...
"...mi férfiak férfiak maradjunk
és nők a nők - szabadok, kedvesek
- s mind ember, mert az egyre kevesebb..."
(József Attila)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!