A bűnözőket miért engedik ki egy idő után a börtönből? És egyáltalán miért nem ölik meg őket?
Emberéletben nincs olyan, hogy minimális, sem elfogadható veszteség. 1 is sok.
Mi lenne, ha te lennél az az 1? Vagy mondjuk a feleséged, akiért az életed odaadnád? Vagy a gyereked? Vagy a testvéred, szüleid? Képes lennél feláldozni a gyereked a "közös jó" érdekében? Mert ez egy nagyon ferde világnézet, a közös jót máshogy is el lehet érni, úgy hogy ne kelljen érte feláldozni senkit.
Na akkor tisztázzuk. Gyakorlatilag emberek módszeres halálra kínzásáról beszélünk (mert bezárni valakit egy sötét lyukba, és várni, hogy megőrüljön és meghaljon, az bizony kínzás). Csak mondom, hogy börtönbe lehet kerülni gondatlanságból elkövetett balesetekért is. Olyan is börtönbe kerül, aki pl rosszul méri fel az útviszonyokat, és halálra gázol egy elé billenő részeg biciklist. Mondjuk mész haza fáradtan, elütsz egy részeg bicajost, amiért ma kapnál öt évet - a te rendszeredben soha többé nem jönnél ki egy sötét lyukból. Szerinted ha tudná valaki, hogy életfogytig tartó megőrülés várna rá, mit tenne? Én menekülnék, nincs mese.
Egyébként innentől kezdve lenne jó világ, mint a középkorban. Csak egy lopást kell valakire rábizonyítani, vagy elérni, hogy megharapjon a kutyája, és örökre eltetted láb alól, akkor is, ha egyébként ma egy év börtön járna érte. És azt nekem ne mondjad, hogy semmit nem követtél el, meg hogy egy másolt CD-d nincs otthon. Mert ha van, akkor már csak egy korrupt bíró kell, aki szerint 3 zenei CD az már ipari mennyiség, és ilyenek sajnos vannak.
A társadalomnak nem csak a megtorlás jogát kell gyakorolnia, hanem a megbocsátás erényét is. Senkiről nem feltételezheted előre, hogy vissza fog esni, az egy más kérdés, hogy ha visszaesett, akkor már keményebben kell fellépni ellene. Erről szólna a három csapás elve.
Szerintem hiába válaszolgattok, és írjátok, hogy a halálbüntetés, kínzás, sötét, fény nélküli lyukba bezárás nem megoldás...
Amint látom, a kérdezőnek meggyőződése, hogy aki bűnt követ el, az meg kell haljon, ha megbánja, ha nem, ha hibás, ha nem...
Én úgy néz ki, hogy nem nagyon lehet az ellenkezőjéről meggyőzni. Kár a gőzért!
Miért nem ölik meg őket? úristen..
Én tartom, hogy be kéne vezetni a halálbüntetést mindenhol, de.... Annak is igaza van, aki azt mondja, hogy nem ítélkezhetünk emberi élet felett, egyszerűen nem....
Tudod, mit tartok én szemétségnek?
Bevarrják őket évekre börtönbe, semmit sem kell csinálniuk, kapják a kaját, fedelet fejük fölé... Mindezt miből? Az adófizetők pénzéből... Nem kevés pénz megy ám el ilyenekre, meg a börtönszemélyzet fizetésére, börtönépületekre stb stb....
Én szívem szerint az összes bűnözőt szépen elküldenék pár hónap közmunkára folyamatos ellenőrzés mellett...
Úgy rendbe lehetne rakni Budapestet 1-2 hónap alatt, hogy ihaj. Kihajtanám az összeset, hadd dolgozzon... Persze szigorú felügyelet mellett... Ne félj, tiszta lenne minden... Részt vehetnének építkezésekben is stb...
És még csak azt se mondhatja rá senki, hogy "rabszolgamunka", mert nem az...
"Én szívem szerint az összes bűnözőt szépen elküldenék pár hónap közmunkára folyamatos ellenőrzés mellett... "
A mi városunkban ez megvalósul. Az elítélt nőket szokták kivinni ültetni locsolni, szemetet szedni, stb. Mindenki jól jár, mert tiszta a város parkja és ők is kint vannak kicsit a levegőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!