Mitől olyan nagy szám a Piknik az árokparton?
A Való világot, Éjjel nappal Budapestet is sokan nézik, de ettől még sem fog nagyobb értékkel bírni. Van amit egy divathullám nagyon felmagasztal, attól függetlenül nem mindenkinek jön be.
Én nem olvastam, szóval a könyvről nem lehet véleményem. Nincsenek ismerőseid akik olvasták és tetszett nekik? Esetleg olvass el egy elemzést, hátha annak fényében máshogy látod a könyvet.
Azt javaslom először "hallgass meg" néhány fant, hogy láss az ő "szemüvegükön is. Valószínű, ez nem győz meg ugyan, de - szerintem - nem is ez a cél. Hanem az, hogy olyan aspektusokat is észre vegyél, amelyek eszedbe se juthattak, vagy elkerülték a figyelmedet. Félre ne érts, nem azt akarom, - nem arra gondolok - hogy befolyásoltasd magad, hanem arra, hogy "másik szemüveget feltéve" újra olvasd/gondold a regényt.
Igen, tudom... vannak eberek, akiknek a saját véleményük maguk számára annyira szent... nehogy már valaki befolyásolja... De ha nem ebbe a "kategóriába" tartozol, akkor a tanácsom nem marhaság.
Azután meg, nagyon életkor, tapasztalat, és - az előbbiek folyományaként - szándék kérdése, hogy milyen elvárásokkal állsz neki olvasni. :D
Úgy tűnik, hogy jól érzed, hol a "hiba":"Csak azért, mert még nem vagyok 18 se?" Igen, ez is beleszámít... De nem elsődleges. Azt mondod olvastad, és "jobban élveztem a Metro 2033-at." Na ebből is látszik, hogy a "tinédzser" szemével, felfogásával olvastad. Ráadásul, egy a belőle táplálkozó "remake" után. Nyilván haloványabbnak érzed, a tini "szemléletmódod" miatt. :)
(Nem is megy másképp hiszen tinédzser vagy. :DDD Bocs, nem "ledegradálóan" mondom mindezt. Nem savazni akarom az ifjúságot. Távol álljon tőlem.)
Lehet, hogy tíz év múlva rajongója leszel.
Mert szerintem ez egy nagyon jó, és "ütős" történet.
De - javaslom - olvasgasd el a különböző emberek véleményeit, a műről.
Vagy itt:
De ha gondolod...:DDD
Stb... stb...
Ámbár lehet, hogy a fenti irományom egy felesleges szájtépés? Mert: :)
"... de a legtöbbet róla kritikákból tudtam meg nem a könyvből, nincs eléggé kihangsúlyozva, a cselekmény meg szerintem túl rövid ahoz, hogy valami igazán jót ki lehessen hozni belőle. Azért szeretem a regényeket, mert bőven van hagyva bennűk idő a cselekmény, a karaktereknek, míg itt úgy érzem, hogy keveset szerepel mindenki a vásznon."
Nos azért megpróbáltam... :DDD
dellfil
Bocs ezt javítom: "...vannak eberek..." Helyesen: ...vannak emberek..."
dellfil
Hasonló fura érzéseim vannak az eredeti szovjet Solaris filmmel.
De nem adom fel, megnézem újra.
Azt hiszem, eltompította az érzékeinket az akciódús, harsány mai irodalom és filmvilág.
Az biztos, hogy az ilyen klasszikusokra más szemmel kell nézni.
Nézd meg ezt az elemzést youtube-on.
https://www.youtube.com/watch?v=PlmEy4kTjeM
Kitér a regényre is benne. Főleg a címére. Nekem például ez az egyik ami miatt tetszik. Persze nem vagyunk egyformák.
Egyébként a Metronál hangsúlyosabb az akció. Itt a könyvnél a filózás az erősség. De próbáld ki valamelyik S.T.A.L.K.E.R. játékot. Hátha azok jobban bejönnek.
Az ez alapján, tehát a játék alapján írt könyvek is akciódúsabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!