Szerintetek milyen társadalmi hatásai lennének, ha a Facebook úgy döntene, hogy lehúzza a rolót, és egyik napról a másikra bezárná az oldalt?
Tudom, ez egy hipotetikus kérdés, elég kicsi a valószínűsége, hogy megtörténjen. De a Facebookot sok irányból szorongatják.
1. Törvényellenesnek tartják a reklámblokkolók elítélését és az azzal szemben való fellépését (ezek jelentős bevételkiesést okoznak a megacégnek)
2. Az adózási "szokásaikkal" szemben is állandóan perpatvar van
3. A cenzúrázási megoldásaik sem tökéletesek (több és jobban képzett embert kéne foglalkoztatnia ezzel kapcsolatban - több ember fizetése - bevételkiesés)
Satöbbi (jöhetnek még észrevételek ezzel kapcsolatban).
Szóval ezek hatására, ha feltesszük, hogy a mérlege negatívba fordulna, és úgy döntene, kikapcsolja a szervereket, akkor szerintetek annak milyen társadalmi következményei lennének rövid és hosszú távon? Tekintve, hogy jelenleg több mint egymilliárd felhasználójuk van, és százmilliók életének szerves részét képezi a Facebook használata.
(Oké, én is tudom, ezek az emberek akkor keresnének más megoldásokat, de ettől függetlenül biztosan okozna különböző társadalmi anomáliákat, ha tényleg lehúznák a rolót. De azért mégis csak százmilliókról van szó, még ha a több mint egymilliárd regisztrált felhasználónak jó ha csak fele-harmada az, aki naponta megnézi a Facebook fiókját.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!