Ha ki szeretnék adatni egy saját könyvet, akkor azt hol kell bejelenteni? Ki fogja forgalmazni?
Én magam választom a forgalmazót, vagy kapok valakit?
A könyv és a lapok méretét, kinézetét, fűzését, borítójának mintázatát én választom ki, vagy valaki más készíti el?
Ki dönti majd el, hogy mennyiért adják majd az egyes boltok? Mi alapján árazzák fel magasabb értékre a könyveket?
Ha sikerül sok példányt eladni belőle, akkor én, mint a könyv szerzője/írója, mekkora haszonban részesülök majd?
Egy könyvet hol lehet "átnézetni" hozzáértő emberekkel, akiket majd fel kell tüntetni? Mennyit kérnek egy ilyen "átvizsgálásért"?
Többször volt már a kérdés.
Neked sem tilos visszaolvasni!
Sehol nem kell "bejelenteni", a szabad sajtó korában élünk. Az OSZK-nak kell (és érdemes is) leadni egy példányt, tőlük lehet ISBN számot is igényelni. Itt persze szerzői kiadásról van szó, ahol elmész egy nyomdába, legyártanak neked X példányt X*Y forintért, aztán azt csinálsz vele, amit csak akarsz. Megkereshetsz vele forgalmazókat, terjesztőket, individuális boltokat, megcélozhatod Interneten direktben az olvasókat, vagy amit akarsz.
A másik út, hogy kiadóhoz mész, és velük egyezkedsz, a megegyezés függvényében ők fognak mindent intézni. Azzal számolj, hogy ilyen esetben az árbevétel max 10-át fogod megkapni royalty-ban, tehát egy 2990 forintos könyv darabjáért max. kb. 250 ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!