Ha ki szeretnék adatni egy saját tankönyvet, akkor azt hol kell bejelenteni? Ki fogja forgalmazni?
Én magam választom a forgalmazót, vagy kapok valakit?
A könyv és a lapok méretét, kinézetét, fűzését, borítójának mintázatát én választom ki, vagy valaki más készíti el?
Ki dönti majd el, hogy mennyiért adják majd az egyesboltok? Mi alapján árazzák fel magasabb értékre a könyveket?
Ha sikerül sok példányt eladni belőle, akkor én, mint a könyv szerzője/írója, mekkora haszonban részesülök majd?
Egy tankönyvet hol lehet "átnézetni" hozzáértő emberekkel, akiket majd fel kell tüntetni? Mennyit kérnek egy ilyen "átvizsgálásért"?
Először is be kell kerülni orbán viktor beltenyész, belülről bezárt sleppjébe. A bekerüléshez legalább milliókat kell adományoznod mindenféle fideszes érdekeltség felé, aztán pl. ha már eléggé elfogadták, hogy te, mint gyanús kívülálló köztük vagy, akkor be kell sétálnod pár helyre, és megvesztegetni pár középvezető, majd vezető fideszest. Az már nem pár millió lesz, hanem több.
Ez a tankönyvírás módja magyarországon, már ha azt is akarod, hogy tankönyvként fogadják el, ne csak a neve legyen az. Az, hogy milyen tudományos fokozatod van stb. az a kutyát nem érdekel.
Ha tényleg érdekel a korrupció és pénzed is van, keress tényfeltáró újságírókat. Lesznek olyanok, akik részletesen elmondják, hogy kell bejutni, és hogy kell fideszes polgármestereket és más fideszeseket megvesztegetni, és azt is elmondják, melyik mennyibe kerül.
További boldog demokráciát és sikeres szakmunkát!
Közoktatásról van szó?
Régebben piaci alapokon működött a tankönyvek kiadása, azaz volt több kiadó, amik rengeteg féle-fajta tankönyveket adtak ki, és az iskoláknak szabadságukban állt kiválasztani a nekik leginkább megfelelőbbet.
Ma viszont az egész állami monopólium, van egy db. kiadó, és az adja ki a tankönyveket, a tanároknak pedig el kell fogadni, ha tetszik, ha nem. Pl. a nyolcadikos és a 12-es töri tankönyvek most jönnek ki, és a tanároknak úgy kell elkezdeni belőlük szeptembertől tanítani, hogy még nem is látták őket...Ezek egyébként ún. kísérleti tankönyvek, és az elmúlt évben az eddigi példányokat sz*rrá cikizték, mert tele voltak hibával. Egyébként ezeket a könyveket több szerző is írja. Egy szerző, ha előáll egy saját tankönyvvel, akkor annak semmi esélye nincsen gyakorlatilag.
Akkor nem tankönyvre gondolok. hanem közönséges könyvre.
És akkor értsétek úgy, hogy a fenti kérdéseim mind erre irányulnak.
Sajnálom, hogy a tankönyvek terén ez a helyzet.
A későbbiekben majd én is szeretnék könyvet kiadatni. Ezért lenne fontos számomra, hogy tudjam a válaszokat a kérdéseimre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!