Milyen alrasszokba tartoztak az ókori rómaiak?
Gracil-mediterrán
Atlanto-mediterrán
És még ezeken kívül még milyenek voltak?
Baromi nagy volt ám a Római Birodalom,úgyhogy kb bármilyen Európában fellelhető embertípussal lehetett ott találkozni,sőt még az afrikai négerek sem voltak ritkák egyes helyeken(pl:Egyiptom vagy Róma városa).
A birodalom mely területeire gondolsz ?
Tudom éppen ezért írtam hogy "alrasszok" többes számban
és kettőt ami biztos fő elemük volt meg is említettem.
A mai Olaszoknál már nagy a germán keveredés aránya a birodalom végi bevándorolt betört később egy ideig királyságot is alapított germán törzsek miatt.
Szerintem igazi római leszármazottnak a spanyolokat és a dél olaszokat lehet hívni nem?
A spanyolok leginkább az ibériai őslakosság leszármazottai,a dél-olaszok pedig a főleg különféle helyi néptörzsek+görögök+arabok.
Ha az igazi,eredeti latinokat nézzük ők ugyebár a mai Latium tartomány környékén éltek(Róma is itt van),de a birodalom idején erős betelepítések voltak főleg itt a rabszolgákra gondolok. Amúgy a germán hatás nem túl erős a mai olaszokban mert létszámilag kb elvesztek a helyi lakosságban.
Egyébként az ókori latinok ugyanolyanok lehettek mint az akkori környékbeli népek vagy a mai közép-olasz területek lakói,a fenti két típus lehetett a legjellemzőbb,de lehetett mondjuk dinári vagy dinári-mediterrán keverék típus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!