Hogyan deríthető ki, honnan származnak az őseim, és milyen rasszba tartoztak?
Jobban nem tudom megfogalmazni. Konkrétan az érdekelne, hogy milyen népcsoportokból jöhettek az őseim, és miért nézek ki úgy, ahogy :)
Én kreol bőrű vagyok, nagyon könnyen barnulok.A szemem nagyon sötétbarna, és a testszőrzetem is. Alacsony vagyok(175 cm körül), a fejem hosszúkás, az orrom kicsit nagy és vékony, de nem zsidóorr :) A családomban nagyapám ilyen, neki alapból barnás bőre van de nem cigány, és ameddig ők visszaemlékeznek és a szüleiktől/nagy és dédszüleiktől tudják, nem volt senki roma a családban. Anyukám szintén ilyen típusú.
Nagyanyám ennek szöges ellentéte, ő magas, szőkés a haja, és zöldeskék szeme van, gondolom valamilyen szláv vér kerülhetett azon az ágon a családba.
Apám is alacsony, neki is hosszúkás a koponyája, és nagyon könnyen barnul a bőre, de alapból elég hóka :) Szintén barna hajú/szemű, de kiskorában szőke haja volt.
Ebből mennyire lehet következtetni a származásomra? Előre is köszönöm :)
Levéltárakban nyomozhatsz az őseid után.
Ajánlom, könyvtárban: Czeizel, A magyarság genetikája.
A jegyeid közelkeleti származásra is utalhatnak, pl. a török időkből, de akár olasz származású is lehetsz, pláne, ha van a közelben régi, vagy működő bánya, stb...
családfakutatás
(ha alföldi vagy, akkor kun)
Magy valószínűséggel Te mediterrán típusú vagy.
Ilyen típusúval Dél-Európában lehet leggyakrabban találkozni. A spanyolok között is sok ilyen típusú van (pl. Antonio Banderas, Penelopé Cruz, Raul Albiol stb.), valamint a portugálok között is láthatsz bőven mediterránt.
Magyaroknál ritka típus, főleg a székelyeknél vannak mediterránok a magyarok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!