Mi lett volna ha a németek a IIVH-ban látva hogy balhé van a keleti fronton egyszerüen feladják nyugatot még jóval elött az oroszok háboru elötti német területre lépnek, s behivják az amerikaiakat a teljes német?
Semmi! A nyugat de főleg az Angolok nem akartak békét kötni a Németekkel! Hitler többször is kereste békeajánlattal őket! Még az Angliai bombázást sem akarta, de Churchill hajthatatlan volt!
A Franciák nem bocsájtottak volna meg a Németeknek! Hiába vannak ott az Amerikaiak.
És amúgy is ha nyugatról kivonhatott volna minden fegyvert és katonát a Német Birodalom, akkor lehet hogy legyőzik az Oroszokat. Akkor miért vonult volna vissza?
De ha vissza is vonul az Oroszok összeszedték volna magukat és óriási úthengerként nem csak a visszavonult Német hanem az Amerikai hadsereget is beszorítják az atlanti óceánba. Azaz vagy nem piszkálod a medvét, vagy ha igen gyorsan lecsapod. Mert ha fölpiszkáltad már nem fogod megúszni!
A történelem nem ilyen "ha" típusú találgatásokkal működik.
Végtelen számú variációt kitalálhatunk még!
De semmi jelentősége, mert nem az valósult meg! És pont.
Amit én kérdeztem az nem történelem.
Tehát szerinted lényegében a németek kivéreztették az oroszokat s azért nem voltak képesek továbbmenni az atlanti óceánig?
De ha visszavonulnak s engedik megszállni németországot akkor az oroszok felerősödnek s az amerikaiaktól is elfoglalják?
Amugy az nem az a béke ha teljesen megadjuk magunkat amit itt békeként emlegetsz.
A béke alapból azt jelenti hogy befejezzük a háboruskodást ott ahol vagyunk.
Az ha engedjük bejönni a másik ország teljes hadsegergét az egy olyan békefeltétel amit elfogadott volna Churchill is és a németek is jobban jártak volna mint igy.
És igenis lehet beszélgetni arról hogy mi lett volna ha - ha van partner erre. Akkor is ha ez nem történelem. Nem csak történelemről lehet beszélgetni s bármi másról is. Ha neked valamiért nehezedre esik akkor neked nem muszáj. Ennyi.
3-as is ugyanarra jutott mint én...
Végül is amit írtam, az nem beszélgetés arról amit kérdeztél, akkor mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!