A történelmi korok mettől meddig tartanak? Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, Jelenkor?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 9. 21:21
11/14 anonim válasza:
Igazából egyértelmű határokat nem igen lehet húzni, mivel a történelem egy folyamat, és nem áll meg néha, hogy hirtelen átváltozzon. Bár érdekes megfigyelni miért is tekintünk egy-egy eseményt korválasztónak.
12/14 anonim válasza:
azért megnézném, milyen alaposan kerested a könyvedben... ez minden általános iskolai történelemkönyvben benne van
13/14 anonim válasza:
Őskor:emberiség megjelenése-kb. Kr.e. 3000
Ókor:kb. Kr.e. 3000-Kr.u. 476
Középkor:476-1492
Újkor:1492-1918
Jelenkor:1918-napjainkig
(én így szoktam elgondolni, természetesen egyértelmű hogy a pontos adatok ilyen témában félrevezetőek, de érdemes azért bekategorizálni a korokat szerintem)
14/14 anonim válasza:
Ahogy mi tanultuk anno:
ókor: írás megjelenése - Nyugat-Római Birodalom bukása
középkor vége: Amerika felfedezése / Bizánci Birodalom bukása
újkor: I. világháborúig / I. világháború végéig
Amúgy ahogy ezt már korábban is írták, nem konkrét időponthoz kötött dolgok ezek, inkább csak jelképes évszámok. Egészen eltérő és érdekes felosztások is vannak, én valahol még olyan véleményt is olvastam, ahol a középkort a Napóleoni háborúk végéig tolták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!