Történelem szakon melyik hivatkozástechnikát kell használni?
A formai részére lennék kíváncsi leginkább. Tudnátok linkelni nekem vmi szabályzat-félét? :)
Előre is köszönöm!
Többféle van, általában minden tudományos folyóirat közli valahol a leendő szerzőivel, hogy milyen jegyzetelést preferál. A lényeg hogy koherens rendszer legyen az adott művön belül.
Én a Sic Itur ad Astra által javasolt hivatkozást szoktam használni, mivel van egy példány a polcomon belőle.
Nem tudom mit nem sikerült elsőre megérteni azon – amint az #1-es válszoló írta –, hogy folyóiratonként eltér és koherensnek kell lennie. Ebből az én gyatra TTK-s logikám két dolgot szűr le:
- Ha nem folyóiratba írsz, illetve nincs megadva hogy hogyan kell, akkor nyilván bármely létező megoldás megfelel, amit az adott terület szakirodalmai közül akármelyikében előfordul. Válssz ki egyet és használd.
- Csak arra ügyelj, hogy minden hivatkozásodat ugyanúgy formázd.
Ha javasolhatom, használj hivatkozáskezelő programot (én EndNote-ot használok), ami nagyszerűen tud konvertálni a formátumok között. És ne pánikolj a jóég megáldjon, nem ezen a kiskapitálison fog múlni az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!