A közöny az érzelmek sötét anyaga?
A közöny nem érzés hanem az érzések hiánya. Ahogy a nulla sem szám, úgy a közöny sem nem érzés, sem pedig érzelem. Mégis működik, hat, pusztít. A közöny a motiváció hiánya is, mégis motivál csak negatív értelemben:arra motivál hogy ne csináljunk semmit.
Ezek alapján a közöny micsoda? Nincs és mégis van?
"szerintem mindegyik agyterület"
Erre írtam, hogy ha tudatosan akarsz közönyt kialakítani, az valószínűleg nem sikerül... nem olvastad?
Szerintem alapvetően egy agyterület alakítja ki a közönyt, ami ugyanolyan érzés, mint a többi - és a többi agyterület ezt csak tudomásul veszi.
Valószínűleg MRI vizsgálattal lehetne erről többet mondani, de mert ez nem életbevágó érzés, nem hiszem, hogy sokan vizsgálnák.
Pedig ez egy nagyon fontos állapot, mert a letargiához kapcsolódik. Nincs érzés -> nincs motiváció.
Az én meglátásom szerint a közöny az egész agy egyidejű bénultsága (nem tudatos) az ellen hogy valami érdekelje. Minél több dolog ellen tiltakozik, annál rosszabb az egyén helyzete, mert annál kevésbé szeret élni.
Akkor egy vizsgálatot javasolnék ennek az eldöntésére.
Menjél be egy intézetbe, ahol agykutatással is foglalkoznak, és végezzetek el egy ilyen vizsgálatot.
Közönyös viselkedés, összehasonlítva a többi viselkedéssel.
Melyik agyterületek aktívak (kivéve a beszéd, mozgató, stb. területeket). Hol van gátlás, stb.
Leginkább az érdekel, hogy a döntéseket hozó agyterületek mit csinálnak ilyenkor.
"definiálni kellene, hogy mi az az érzés"
Már leírtam: ami az érzelmi agyban jön létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!