Melyik világháború volt az embertelenebb a katonáknak?
Ha nem számítjuk bele a 2. világháborúba az ideológiai veszteségeket, szóval csak a katonák körülményeit nézzük, akkor én az elsőt tekintem embertelenebbnek.
A döntő érv nálam az állóháború, és annak következményei.
(Sajnos most nincs időm részletesebben kifejteni)
A kérdés a katonákról szólt. A civil lakosság szempontjából nyilván a második világháború, de pl. az atomtámadások nem katonai célpontokra irányultak.
Az első világháború nyugati és olasz frontja és a második világháború keleti és távol-keleti frontjai között szerintem nehéz eldönteni, melyik volt a rosszabb.
Amikor a 2. Világháborúban vitték a frontra a magyar katonákat, akkor annyira nem kaptak semmit enni, hogy azt ettek, amit találtak. Füvet, leveleket.
A hadifoglyoknak a komcsik olyan tartályból adtak vizet, amelyben halott katonák voltak. A 2. világháború embertelen volt, az 1. Világháborű viszont gyakorlatilag az első állóháború volt, így e miatt volt annak nagy hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!