Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magam alatt vagyok meg mondaná...

Magam alatt vagyok meg mondanátok mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom nem ide való kérdés lesz,de nem szeretnék se tinik se tudatlan emberek válaszát,szóval talán bölcsészet témában még elmegy.Az emberekben bizalmam 0,sajna olyan környezetben élek ahol a családok nagyobb részt elválnak,csalják egymást a másik tudta nélkül.(Ez a falu pletyka mindenki tud mindent csak annak nem akinek kéne.)

Családomban is anyám,apám elvált ahogy a mamám és papám is.Félek kapcsolatokba belekezdeni,rettegek,hogy sérülni fogok.Most is van egy lány az életembe akit nagyon kedvelek,de még nem találkoztunk a távolság miatt.Ma buliban voltam,és egy közeli ismerősöm egy hasonló vakrandin volt,azt mondta soha életében nem volt ilyen rossz randija,tipikus jófiú volt akivel találkozott és nyíltan megmondta nekem,hogy neki a rossz fiúk jönnek be és nem árt ha "pénzes" ez kicsit durván hangzik de megértem a helyzetét és ostoba embernek se nevezném diplomás nő.Félek ha találkozok ezzel a lánnyal én is hasonló helyzetbe kerülök nem vagyok se rossz fiú,se pénzes.Kinézettemmel megvagyok elégedve,bár van egy nagyon nagy önbizalom hiányom,hogy raccsolok és ezt a lány még nem tudja.Félek már a találkozástól,félek,hogy csalódni fog és kevés leszek.

Nekem ő nagyon fontos és nem szeretném elveszíteni,tudom találkozó nélkül furcsán hangzik de naponta beszélünk chaten és nagyon közel áll hozzám, pont olyan lány akit eltudnák képzelni magam mellett.

Bár attól is félek én csalódni fogok,ha elutasítana vagy valami.Jöhet minden válasz bölcsészet bármi,csak könyörgöm ne tegyétek át a tini párkapcsolatokba :(

Úgy érzem gyenge vagyok ehhez az élethez és félek,hogy sérülni fogok.

2015. dec. 19. 06:01
 1/5 A kérdező kommentje:
Aztaaa tegnap jól berúghattam xDD
2015. dec. 19. 10:07
 2/5 A kérdező kommentje:

Bár a helyzetek aktuálisak,csak nem vagyok ennyire latergiába esve.Szóval szívesen fogadok válaszokat ha valakinek van :D

De picit átfogalmazom a kérdést,hogy valami választ is lehessen rá adni.Hogy tudom a bizalmamat vissza szerezni az emberek felé?

2015. dec. 19. 10:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem nem úgy tűnik, hogy a többi ember felé akarsz bizalmat szerezni, hanem saját magad felé. Ha az önbizalom meglenne, minden gondod elszállna. Ezért viszont tenni kell, fejleszteni magad, saját célokat kitűzni és teljesíteni, amikkel büszkeséget szerezhetsz. Az önbizalomhiányból adódik az is, hogy kényszeresen meg akarsz felelni másoknak. Ezt is le kell vetkőzni, nem szabad azon szorongani, hogy "Jaj mit gondol rólam?". Ez ugyanis meglátszik, és sokat ront a benyomáson. Egyrészt kicsit sértő, mert nem a társaságoddal törődsz, hanem önmagaddal, másrészt pedig határozatlanság sugárzik így belőled.

Tojd le, mit gondolnak rólad mások, akkor leszel érdekes ember! Elsősorban pedig szerezz önbizalmat! Ehhez lehet elég egy új séró, vagy frankó zakó, de az az igazi, ha eredményeket érsz el valamilyen számodra kellemes területen.

Egyébként pedig nagy átlagban a lányoknak halvány lila gőzük sincs arról, mit szeretnének igazából ;) ..akármivel is győzködik önmagukat, vagy mást.

2015. dec. 19. 13:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,azt hiszem igazad van.
2015. dec. 19. 17:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Egy gyakorlati tanács: mondd el a lánynak, hogy raccsolsz, még mielőtt találkoznátok, ne akkor érje meglepetés.

És azért próbáld meg javítani a helyzetet, akár logopédus segítségével is.

(És beszélhetnétek rendesen is, legalább a hangotok sem lesz meglepetés egymás számára, ha tényleg találkoztok. Meg hát gyorsabb is úgy a kommunikáció.)

Amúgy meg az élet sajnos ilyen, az ember elég sokat sérül. De a sérüléstől való félelem sem jó dolog hosszú távon, merthogy akkor emiatt mindig egyedül leszel.

Az elképzelésekről, értékekről is tudtok beszélni "előzetesen", ne direktben kérdezz rá, csak hozd fel a témát. Ha esetleg kiderül, hogy ez a lány is laza erkölcsű, vagy a pénzre hajt vagy ilyesmi, akkor meg nincs mit sajnálni rajta.

2015. dec. 20. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!