Egyetemi történelem szakos tanár szeretnék lenni. Az ELTE bölcsészettudományi karán belül töri szakra szeretnék menni. A 3 éves alapképzés után nem tudom melyik mesterképzésre kell jelentkezni? Ehhez kérném ebben jártas emberek segítségét.
Csak osztatlan tanárképzéssel lehetsz tanár, szóval a töri mellé kell egy másik szakot is választanod, amit végig kell csinálnod mellette. 3 év után választanod kell majd, hogy mindkét szakoddal gimis tanár akarsz-e lenne vagy csak az egyikkel (és a másikkal ált.iskolai), ha mindkettő gimis, akkor fél évvel hosszabb a képzés. Összesen 4,5/5 + 1 év, a plusz egy év a kötelező gyakorlat. De helyette mehetsz tovább a még két éves doktorira is, ha majd amellett döntesz.
Régebben volt az, hogy 3 év alapképzés, aztán tanári mester, de az talán jövőre indul utoljára azt hiszem, szóval az biztos, hogy már kicsúsztál belőle (te is, akárcsak én..... én idén kezdtem). Úgyhogy már csak az osztatlan tanárképzés lehet, ha tanár szeretnél lenni.
De ez nagyon jól leírja egyébként, meg az ábrán tök jól látszik. (És bocsánat, elírtam, 3 év a doktori):
Teljesen mindegy, tanárival mész doktori képzésre vagy anélkül. Tanári annyival jobb, hogy nagyjából 90%, hogy nem vesznek fel doktori képzésre, olyan iszonyatos a túljelentkezés, és legalább tanárként meg tudsz élni.
Arra meg magadtól rá tudsz keresni, milyen tanárképzések vannak (ugye tudod, hogy kétszakos képzés van csak?). Kezdjük itt a kutatómunkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!