Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » A nem schengeni országokban...

A nem schengeni országokban hogyan akadályozzák meg a zöldhatáron való átlépést?

Figyelt kérdés
Tehát ha én mondjuk a fejembe veszem, hogy átszökök Ukrajnába, vagy Oroszországba a határbódékat kikerülve, akkor mi fogja utamat állni?
2015. szept. 7. 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

morcos csizmás bácsik, kalasnyikov-rendszerű pásztorbottal. És szembena töketlen európaiakkal

a) tudják

b) hajlandók

c) szabad nekik, sőt kötelező

használni.

Különben ez van Ausztráliában, Amerikában, Kínában, japánban az öböl-menti gazdag arab országokban is. Ugyanis ez a világ rendje.

2015. szept. 7. 13:19
 2/7 A kérdező kommentje:
De hogy talál meg? Nézz már rá az orosz határra, mekkora. Ha én most elmegyek Finnországba, és átszökök az orosz határon az erdőn keresztül, és szép csendben haladok, mert mondjuk jártas vagyok az erdei életben, és elérek egy nagyobb települést és beszélek oroszul, és bekéredzkedek valahova vagy bemegyek egy kempingbe, akkor hogy találnak meg?
2015. szept. 7. 13:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

2: Pl. úgy találnak meg, ha már átjutottál, hogy igazoltatnak és nincsenek megfelelő papírjaid. Pl. Oroszországba vízum kell.

De ha örökre az erdőben akarsz bujdosni, akkor kivitelezhető :)

2015. szept. 7. 14:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Elmegyek egy kisebb településre, bemegyek egy helyi kocsmába, felveszek nem túl feltűnő ruhákat. Tegyük fel, hogy tudok tökéletesen oroszul. Hogy jutna eszébe bárkinek is igazoltatni? Mi van, ha stoppal elmegyek Moszkváig? Vagy mondom, mi van, ha megszállok valami nagyon lepukkant kis panzióban, ahol nem kérnek útlevelet, és van annyi pénzem, hogy akár egy évig eléljek ott?

(Amúgy elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy határátlépésnél az erdőben hogy kapnának el)

2015. szept. 7. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet szerencséd. De elég rendszeresen sétálgatnak, és sokféle módszer áll rendelkezésre a megfigyeléshez. Te nem falusi vagy. Akkor tudnád, hogy falun nem lehet "elvegyülni". Ott mindenki mindenkit ismer. Téged nem, tehát gyanús vagy.
2015. szept. 7. 15:56
 6/7 A kérdező kommentje:

"Te nem falusi vagy. Akkor tudnád, hogy falun nem lehet "elvegyülni". "

Nem falusi vagyok, de mindkét ágról faluról származik a családunk, szóval tudom, hogy megy ez. Ezért direkt nem is falut írtam, hanem "település"-t. Mondjuk akkorát, ahol már el lehet vegyülnie egy vendégmunkásnak. Vagy meg lehetne szállni egy olcsó helyen.

Azt tudom, hogy régebben, amikor még le volt zárva a nyugati határ, ez úgy működött, hogy őrbódék voltak bizonyos távolságokra egymástól, és az erdőben vékony damilok voltak kifeszítve, amikbe ha beleütközött egy határsértő, akkor rántástól fellövődött egy kis jelzőrakéta, amit a legközelebbi őrbódés látott, és onnantól vagy már fentről látta, vagy kiment gépfegyverrel és kutyával, és éles tűzparancs volt érvényben. Viszont úgy gondolom, hogy ma már, a rendszerváltás óta ilyen azért csak nincsen. Nyilván néhány országban még talán van, de most nem Észak-Koreára vagyok kíváncsi, hanem mondjuk az EU határán levő országokra, vagy mondjuk Ázsiára.

2015. szept. 7. 18:24
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen lehetséges a zöld határon átszökni, és lehetséges adott ideig az adott országban élni feltűnés nélkül. Amerikában pl. sok ilyen "illegal alien" van, éveket élnek, dolgoznak ott illegálisan, mire lebuknak és hazatoloncolják őket (jellemzően Mexikóba).
2015. szept. 7. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!