A nem schengeni országokban hogyan akadályozzák meg a zöldhatáron való átlépést?
morcos csizmás bácsik, kalasnyikov-rendszerű pásztorbottal. És szembena töketlen európaiakkal
a) tudják
b) hajlandók
c) szabad nekik, sőt kötelező
használni.
Különben ez van Ausztráliában, Amerikában, Kínában, japánban az öböl-menti gazdag arab országokban is. Ugyanis ez a világ rendje.
2: Pl. úgy találnak meg, ha már átjutottál, hogy igazoltatnak és nincsenek megfelelő papírjaid. Pl. Oroszországba vízum kell.
De ha örökre az erdőben akarsz bujdosni, akkor kivitelezhető :)
Elmegyek egy kisebb településre, bemegyek egy helyi kocsmába, felveszek nem túl feltűnő ruhákat. Tegyük fel, hogy tudok tökéletesen oroszul. Hogy jutna eszébe bárkinek is igazoltatni? Mi van, ha stoppal elmegyek Moszkváig? Vagy mondom, mi van, ha megszállok valami nagyon lepukkant kis panzióban, ahol nem kérnek útlevelet, és van annyi pénzem, hogy akár egy évig eléljek ott?
(Amúgy elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy határátlépésnél az erdőben hogy kapnának el)
"Te nem falusi vagy. Akkor tudnád, hogy falun nem lehet "elvegyülni". "
Nem falusi vagyok, de mindkét ágról faluról származik a családunk, szóval tudom, hogy megy ez. Ezért direkt nem is falut írtam, hanem "település"-t. Mondjuk akkorát, ahol már el lehet vegyülnie egy vendégmunkásnak. Vagy meg lehetne szállni egy olcsó helyen.
Azt tudom, hogy régebben, amikor még le volt zárva a nyugati határ, ez úgy működött, hogy őrbódék voltak bizonyos távolságokra egymástól, és az erdőben vékony damilok voltak kifeszítve, amikbe ha beleütközött egy határsértő, akkor rántástól fellövődött egy kis jelzőrakéta, amit a legközelebbi őrbódés látott, és onnantól vagy már fentről látta, vagy kiment gépfegyverrel és kutyával, és éles tűzparancs volt érvényben. Viszont úgy gondolom, hogy ma már, a rendszerváltás óta ilyen azért csak nincsen. Nyilván néhány országban még talán van, de most nem Észak-Koreára vagyok kíváncsi, hanem mondjuk az EU határán levő országokra, vagy mondjuk Ázsiára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!