Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mivel akadályozzák meg a...

Mivel akadályozzák meg a tömeges kivándorlást?

Figyelt kérdés

nem sok közöm van a politikához, nem hallgatok híreket ,vagy nem nézek tévét.

az érdekelne, hogy a kormány milyen intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy a munkaképes fiatalok/idősebbek ne hagyják el az országot tömegével?

egyes adatok szerint többen költöznek ki egy nap, mint ahány MAGYAR csecsemő születik. nem tudom, hogy ez igaz -e, ne is menjünk bele.

de szerintem mindenkinek világos , hogy tényleg rengetegen mennek mostanában ki a jobb élet reményében. egyik ismerősöm orvosként végzett 3 éve. a csoportjából egyedül ő van még itthon. és megjegyzem 110 ezret keres, úgy hogy 3 éve rezidens.

és hallottam olyat ,hogy osztálytalálkozót szerveztek. kiderült, hogy összesen 12-en kint élnek más országban, a 28 fős osztályból.

szóval kérdem én, mit tesznek a vezetők, hogy ez ne fokozódjon?

és itt nem a nevetséges hallgatói szerződésre gondolok.. jó persze, egyetértek hogy aki már itt tanul állami pénzen, akkor az ne kint dolgozzon.

de amikor nem tud itt elhelyzkedni a szakmájában az ember, esetleg a minimálbérért? akkor miért maradjon itt?

csak így nagyon jó szakembereket veszít el az ország, nap mint nap..

szóval mit tesz ez ellen a kormány?

2015. máj. 18. 10:10
 1/10 A kérdező kommentje:
persze azon kívül mit tesznek, hogy tagadják a jelenséget,és olyanokat állítanak, hogy KALANDVÁGYBÓL mennek el
2015. máj. 18. 10:10
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Mindent megtesznek, hogy Európa megutáljon minket és ne lássák szívesen a magyart.
2015. máj. 18. 10:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A kormány szart se csinál. Viktor nem győzi hangoztatni, hogy milyen becsülendő és jó dolog, hogy a magyarok "kalandvágyból" kimennek külföldre dolgozni és nem tudom hány milliárd forintot hazaküldenek.
2015. máj. 18. 10:29
 4/10 A kérdező kommentje:
értem.. hát lehet hogy az ő lánya tényleg kalandvágyból ment ki, de szerintem épeszű ember látja, hogy a legtöbb embert nem ez motiválja.
2015. máj. 18. 10:49
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Eszük ágába sincs tenni semmit...

Ha elhúz innen az értelmesebbje, és csak azok maradnak, akiket választáskor 1 zsák krumplival meg lehet vásárolni, akkkor a Fityesz évtizedekre be tudja betonozni a hatalmát.

2015. máj. 18. 10:52
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Emlékszem egy hírre a közszolgálati híradóban, hogy egy csomó dunántúli ház üresen áll, mert a tulaj kint van külföldön. Erre a Kormány azzal érvelt, hogy ő a közmunka programmal akarja visszacsábítani a külföldön dolgozókat. Szerintetek ez nem olyan, mint mikor a betegnek áttétes rákja van, és az orvos meg azt írná gyógyszer meg kemoterápia helyett "szopogass cukorkát!"
2015. máj. 18. 10:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Pl egyetemisták a röghöz kötése
2015. máj. 18. 11:47
 8/10 A kérdező kommentje:

utolsó írtam is a kérdésben a hallgatói szerződést.

nem ismerek olyan egyetemistát akit ez megakadályozna,a legtöbben úgy vannak vele, hogy vagy haza se jönnek többet egyetem után.. a családjuk se itt él már.. szóval úgy hajtja be majd az állam ahogy akarja.

vagy pedig, hogy inkább kimegy és összeszedi a tandíj árát utólag, mint hogy itthon dolgozzon.

azért sok helyen olyan 200 ezer a tandíj félévente. ezt még mindig könnyebb visszafizetni egy rendes fizetésből, mint itthon gürizni 450ért/órában.

meg ismerek olyat, akit felvettek volna államira is, de inkább költségesre ment, mert esze ágában nincs itthon dolgozni majd.

és tényleg nem tudom hogy szedik majd vissza a tandíjat 20 év múlva, ha valaki mondjuk kint él Kanadában? a családját nem hiszem hogy basztatják ilyen miatt.? vagy igen?

nekem nem kellett semmit aláírni, a beiratkozással elvileg automatikusan elfogadtam

2015. máj. 18. 12:16
 9/10 anonim ***** válasza:
A röghöz kötés annyira megakadályozott a kivándorlásban pl engem, hogy most kint vagyok Németországban mesterképzésen. És nem egy ismerősöm van még, aki alapképzés után úgy döntött, hogy akkor inkább kint tanul tovább. Szóval ez a röghöz kötés inkább csak ösztönzi azokat, akik amúgy is kimenénnek, aki meg nem akar menni, annak úgyis mindegy. Ráadásul német vagy egyéb végzettséggel nem hiszem, hogy bárki visszamenne Magyarországra.
2015. máj. 18. 15:14
 10/10 anonim válasza:

"Szóval ez a röghöz kötés inkább csak ösztönzi azokat, akik amúgy is kimenénnek"

Ezzel teljes mértékben egyetértek. Ez egy további motiváció az ország elhagyására.

2015. aug. 2. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!