Fizikai világban egy anyag megsemmisülhet teljesen?
Figyelt kérdés
Például gondolok az atomra és antiatomra amikor ütköznek az antiatomból is energia lesz vagy eltűnik a világból az az semmisé lesz egy nem létező dolog?2015. aug. 24. 00:45
2/12 anonim válasza:
Ha anyag és antianyag találkozik, és pontosan ugyanannyi van mindkettőből, akkor teljesen megsemmisítik egymást.
3/12 Ozmium42 válasza:
NEM. Az energia az anyag tulajdonsága, nem valami olyasmi, ami létezhet önmagában. Dolgok eltűnni pedig éppen az energiamegmaradás hírös törvénye miatt nem tűnnek el. Az anyag-antianyag találkozáskor sem valódi megsemmisülés történik, hanem energia átalakulása egyik formából a másikba. Nyugalmi tömegből (anyag+antianyag) elektromágneses hullámok (fotonok) energiájává.
4/12 anonim válasza:
ozmium-42: tessék már elolvasni egy száz évnél fiatalabb fizikakönyvet.
5/12 anonim válasza:
büdös nyúl,
Miért, újabban már nem igaz az energiamegmaradás? Mert az én száz évnél fiatalabb fizika könyvem is ilyet makogott, hogy nem tűnik el, hanem csak átalakul.
6/12 anonim válasza:
Mintha valami Einstein írta volna hogy az anyag megsemmisüléséböl (teljes átalakítása energiává) adódik valami E=m*C^2 energia. Mintha...
7/12 anonim válasza:
Persze ez nem megsemmisülés, hanem átalakulás energiává.
8/12 anonim válasza:
"anyag nem vesz el, csak atalakul" - ez az anyagmegmaradas torvenye
9/12 anonim válasza:
Most szócsata, vagy fizikai ismeretek. Ha én megeszem egy almát, az mint alma, megsemmisült. Persze az eredeti átalakult formában itt ott fellelhető, az idők során eltérő formában.
Igen, az anyag teljesen megsemmisülhet - midőn teljes mértékben energiává alakul. AZ a dolog semmissé lesz. De lesz helyette más, ami addig nem volt.
10/12 Ozmium42 válasza:
Akkor ezek szerint a foton az semmi. Örülök, hogy ezt is megtudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!