Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Van olyan fóbia, hogy valaki...

Van olyan fóbia, hogy valaki attól fél vagy szorong, hogyha valakivel találkozik és puszit ad neki, akkor nehogy csókot adjon vagy a szájára puszit?

Figyelt kérdés
Pontosabban az attól való félelem, hogy szájra megy tök véletlen az arca helyett.

2015. aug. 20. 20:31
 1/8 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy van-e, de ha van ha nincs, én "szenvedek" benne :)
2015. aug. 20. 21:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Látod, hogy van
2015. aug. 20. 21:25
 3/8 anonim ***** válasza:
*ezt nem az 1-es válaszhoz kapcsolódóan írtam, hanem gondolom,okkal merült fel, de ott van még egy, akinek van. Passzolom,hogy konkrét neve van-e.
2015. aug. 20. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:
*ja és nem értek hozzá, bocsi h még1 komi, csak h ezt tisztázzuk:$
2015. aug. 20. 21:27
 5/8 anonim ***** válasza:

fóbia? és lehet kivételezni? az ellenkező nemű véletlenre gondoltam, az nálam nem okoz szorongást...

Vannak történelmi -nem válogatós- nem szorongók

(csak erős idegzetűeknek)

„Mint politikus... egy rakás szar! De nagyon jól csókol.” – kiáltott fel Brezsnyev a korabeli vicc szerint a híres Honecker-csók után, melyről fotó is készült, ami bejárta a világot

[link]

2015. aug. 20. 21:49
 6/8 Vree ***** válasza:
Filemafóbia? (görög philēma = csók)
2015. aug. 20. 22:42
 7/8 anonim válasza:
Velem is van valami hasonló dolog, de nem nevezném fóbiának -nem olyan durva. Egyszerűen csak zavarban vagyok emiatt és nagyon odafigyelek... :D
2015. szept. 17. 18:44
 8/8 A kérdező kommentje:

#2-4: Akkor nem írtam egyértelműen, nyilván nem vagyok egyedül a világon ezzel. A megnevezése érdekel, mivel máshol nem találtam erre irányuló tanulmányt, gondoltam itt kérdezem meg.

#5: Fiú vagyok, általában ritkán köszönök fiúknak kézfogás-puszival, és akkor nincs ilyen. Jobban inkább lányokkal van ez a túlzott odafigyelés vagy szorongás erősen kifejezve.

#6: Köszönöm, ezt hasznosnak találom!

#7: Én úgy gondolom pszichológiailag mindenre lehet "diagnózist" állapítani és mivel ez nem lehet olyan egyedi eset, gondolnám, hogy tanulmány is van erről az érzelmi állapotról.

Köszönöm az eddigi kommenteket.

2015. szept. 18. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!