Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mit mond a pszichológia a...

Mit mond a pszichológia a félelemről? És a biológia?

Figyelt kérdés
Úgy értem, milyen (biológiai, kémiai stb.) folyamatok mennek végbe bennünk, miközben félünk? Mi váltja ki a félelmet, milyen folyamat megy közben végbe a szervezetben? Légyszi ne wikipédiás cikkeket linkeljetek.
2010. márc. 5. 11:28
 1/3 anonim ***** válasza:
Úgy tudom hogy a félelem az egy alapvető védelmi "mechanizmus".
2010. márc. 5. 11:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Miért félsz a wikipédiától? Félsz kinyitni? Pedig ott szakemberek írnak többnyire. Én csak úgy laikusként.

Biológiailag idegrendszeri tevékenység, védelmi reakció, igen, az idegrendszerbe hormonok és egyéb anyagok is beleértve. (vegyi szabályozás)

Pszihológiailag - tuképpen az önzés (nehogy elvegyék tőlem), és az életösztön (nehogy bajom essék) meg más ilyen önmagamra irányuló érzelmek.

2010. márc. 7. 22:18
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A felelmet te sajat magad idezed elo,ha csak a jovore gondolsz,mi lessz ha?azt megteszem,mivan ha van a lakasban valaki?mi van ha megolok valakit?mind a jovoben fogod elkovetni,mi lessz a holnapi vizsgammal?mi lessz ha terhes a baratnom,es vegul a MEGOLDAS:FOGLALKOZZAL CSAK A JELENNEL,MERT AZT ELED CSAK AZ VAN,CSAK A JELEN CSAK EZ A PILLANAT LETEZIK A MASIK ELMULT VAGY LESSZ
2010. márc. 8. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!