Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Franois Villon Haláltánc...

Franois Villon Haláltánc balladájában miért van Jézus hercegként említve?

Figyelt kérdés

Az egész dans macabre dolgot értem. A halált, a fátumot senki sem kerülheti el, a kaszás jön és elvisz mindenkit nemre, etnikai hovatartozásra, vagyonra való tekintet nélkül, de azt viszont nem értem, hogy Jézus miért van hercegnek nevezve az alábbi sorokban. Jézus sosem volt herceg.

"Buján fetrengtünk mindahányan, s az évek szálltak mint a percek. Véred kiontott harmatával irgalmazz nékünk Jézus herceg."

2015. júl. 12. 12:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Azt nem Villon írta, hanem Faludy György, csak ha nem hazudja azt, hogy nem az övé, akkor a cenzúra nem engedi, hogy megjelentesse.
2015. júl. 12. 13:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Tudomásom szerint Faludy Györgynek egy Villon átköltése, de lehet, hogy én tévedek. Ettől még fogalmam sincs, hogy miért "Jézus herceg", de köszönöm, hogy írtál.
2015. júl. 12. 18:55
 3/4 anonim ***** válasza:

az atya isten,Jézus isten fia.

az atyát úgy is szokták jellemezni mint az egyedüli királyt akinek a királysága örök időkig tart.

így Jézus a herceg.

ki a menyben király lett.

2015. júl. 13. 22:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat.
2015. júl. 13. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!