Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan kezdjek hozzá a pszicho...

Hogyan kezdjek hozzá a pszichológia tanulmányozásához? (hobbiból)

Figyelt kérdés
Most épp az Atkinson - Pszichológia alapjait olvasom, aki jártas a témában tudna ajánlani alap könyveket? Nem ilyen személyiségfejlesztő könyvek érdekelnének, nem is Feldmár meg Csernus stb. Olvastam Feldmárt, nagyon tetszett, de annyira rendszertelenül és zavarosan volt minden bele írva (előadás alapján) hogy az ember könnyen elfelejti. Szóval nem felületesen szeretném felépíteni a tudásomat, hanem inkább az alapoktól indulva. Olyasmi érdekelne amiből egyetemen istanítanak és egyben érdekes is. Köszönöm előre a válaszokat. :)

2015. jún. 27. 20:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Az Atkinson jó kiindulási alap, az egyetemeken is ezzel indítanak a hallgatók. Ezután pedig érdemes specializáltabb könyveket választani a különböző nagy területekről. Pl. szociálból Fiske: Társas alapmotívumok, Smith-Mackie: Szociálpszichológia; személyiségből Carver-Scheier, kognitív pszichológiából az Általános Pszichológia I-II-III. tankönyvek, klinikai pszichológiához a Comer: A lélek betegségei az alap egyetemen, fejlődéspszichológiából pedig Cole-könyv.
2015. jún. 27. 22:15
 2/5 volus válasza:
Ha kicsit speckóbb téma is érdekel, akkor Dr. Fliegauf Gergely tanulmányait is olvasgasd el. Börtönpszichóval foglalkozik.
2015. jún. 28. 10:25
 3/5 anonim ***** válasza:

én is az Atkinsont olvasom:)

Mérei Ferenc-V. Binét Ágnes gyermeklélektan

én elolvastam már többször nagyon jó szerintem, azt javaslom.

2015. júl. 1. 14:50
 4/5 anonim válasza:
Atkinsontól mit ?:)
2015. júl. 9. 16:56
 5/5 anonim ***** válasza:

hát Atkinsonnak van egy jó nagy, vastag könyve: Pszichológia, abban sokminden benne van.

De Kérdező, akár azt is megcsinálhatod, hogy a könyvtárban a pszicholóhia témájú könyveket megnézed, és mondjuk, amelyik cím alapját tetszik, azt meg elolvasod....

2015. júl. 10. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!