Mi az oka annak, hogy jelenleg több nő szerez felsőfokú végzettséget, mint férfi?
Na jó, de nem csak kőművesség van a világon, (tipikusan) női szakmák is léteznek, például varrónő, műkörmök, kozmetikus, fodrász, stb..
Nem tudom, hogy ez az állítás mennyire igaz (szerintem inkább fele-fele), de ha így van, akkor azért, mert manapság a nők inkább pénzt akarnak keresni, mint gyereket szülni (aztán ha van rá pénz, akkor családot alapítanak).
Én is olvastam, hogy a felsőoktatásba járók kb.70-a nő. Szerintem a férfiaknak nehezebb magukon túllépniük, nehezebben bírják, hogy nem hódolhatnak annyit a hobbyjaiknak, reggeltől estig tanulniuk kell, én nincs pihi, lustulás. A férfiak többsége csak sok pénzt szeretne.
A nőknek több helyzetben kell magukat keményen megtartani lelkileg is, megszorításokkal élni saját magukkal szemben. Gondoljatok csak a szülésre, a gyereknevelésre, a házimunkára. Sokkal kevesebb időt áldozhat önmagának. Így jobban is bírják a nem fizikai gyűrődést.
"reggeltől estig tanulniuk kell, én nincs pihi, lustulás. A férfiak többsége csak sok pénzt szeretne. "
és ezért van annyi nő a tanulósabb szakokon, és nem tömegével a büfé-ruhatáros képzéseken
én az emancipációban is látom az okát.
És rögtön az alacsony házasság és gyerekszámot is látom mögötte.
Mert az a nő aki felsőfokú végzettséget szerez az már minimum hasonlóan kvalifikált párt is keres magának, ha nem 2 diplomásat és többet keresőt.
Így a nők diplomás férfiakat preferálnak akik mint írtátok sokkal kevesebben vannak.
Tehát a facérok társadalma következik, illetve a nyugdíjasoké, amennyiben még lesz 30év múlva fizetőképes nyugdíj Magyarországon... nem riogatás, jogos félelem.
Mert a nők okosabbak! :-D
Na jó, nem, csak vicceltem.
Lehet, hogy azért, mert alapból több nő él a világon, mint férfi. Vagy mert a férfiak inkább dolgozni és pénzt keresni szeretnének, nem egyetemre járni 24-26 éves korukig. Nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!