Magyarországon ma milyen népek leszármazottjai, keverékei élnek leginkább?

Figyelt kérdés
Mennyi lehet az ún. "ősmagyar" jelenleg? Amikor a történelmünk hős korára emlékszünk, lehet hogy nekünk ők már egyikünknek sem a leszárazottja?

2015. máj. 1. 15:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

7-es válaszoló tökéletesen leírta, mi a valóság, ha igaz. Illetőleg ahogy én is gondolom. Csak azt nem tudom, hogy tényleg így van-e. Pl. a 80%-os adat, az tudományosan alátámasztott, vagy csak saccolás. Én is sokszor elgondolkodtam már, mi lett az avarokkal? Számomra az egész honfoglalás téma is kicsit gyanús. Hogy egy egész nép (több százezer ember) csak úgy felkerekedik és elindul új hazát keresni... Nehogy félreértsetek, a magyarSÁG, mint olyan, valahogy idekeveredett, és arra vannak régészeti bizonyítékok, hogy korábban a magyarOK máshol éltek. De az, hogy a magukat magyarnak nevező személyek nagy tömegei a "néptelen" Kárpát-medencét egy logisztikailag jól szervezett

akcióval elfoglalják, hááát, nekem kissé idealisztikus. Abban különben a kevésbé szkeptikusak is egyetértenek, hogy a honfoglalók jóval kevesebben voltak, mint az őslakosok, és abban is, hogy a magyarok nem irtották ki őket, ha pedig így van, akkor keveredtek velük, ezért a mai lakosságban bárkinek lehet olyan génje, amit egy honfoglaló importált.

Azért írtam fentebb, hogy magyarSÁG, hogy felhívjam a figyelmet arra, ezt most fogalomként, azaz mint kultúrális identitás értem, nem pedig embercsoportként. Ebben az értelemben a "magyarság" túlnyomó többségben levő magyarok nélkül is el tud terjedni a Kárpát-medencében, ha magyarnak lenni, azzá válni kedvező perspektíva a kortársak között. És könnyen lehet, hogy könnyű volt a helyi földműves lakosságnak irigyeni a lovaikat ugrató, nyilazó magyarokat.

2015. máj. 19. 12:02
 12/12 anonim ***** válasza:
Az alaplakossàg európai eredetű, a beèrkezők nagy rèsze pedig àzsiai. Az àzsiai eredetüek ( pl.: hunok) adtàk kèsőbb a nemessèget.
2023. ápr. 3. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!