Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Létezhet, hogy ókori egyiptomi...

Létezhet, hogy ókori egyiptomiak egy sokkal fejlettebb nép volt, mint ahogy azt ma gondoljuk? Rengeteg titkukat még mára sem sikerült megfejteni!

Figyelt kérdés
Lehetséges az hogy a földön évezredekkel ezelőtt egy sokkal intelligensebb népcsoport élt a földön(egyiptomiak)Rengeteg dolgot amit megalkottam még a mai technikával sem lennénk képesek megcsinálni!Az ilyen baromságokat,mint hogy a földönkívüliek segítettek nekik meg társai most hagyjuk!
2015. jan. 11. 15:41
1 2
 11/20 EagleHUN ***** válasza:
100%
így van az egyiptomiaknak rendelkezésre állt egy gránitnál masszívabb nem porózus (de nem biztos hogy keményebb) vulkanikus anyag. Az ebből készült kalapácsokkal ütögették a gránitot meg minden más követ is. Így nagyon fáradtságos munkával és lassan de bármit ki tudtak fejteni.
2015. jan. 11. 18:13
 12/20 EagleHUN ***** válasza:
24%

Másrészt az Egyiptomiak valóban intelligensebbek voltak mint mi!

Mint ahogy az összes XX. század előtt élt ember is!

Ugyanis a XX. század elején bevezették hogy ólmozzák a benzint, és az ólom károsító hatása miatt a teljes emberiség IQ szintje átlagosan vagy 6%-nyit esett.

90- körül betiltották már az üzemanyag ólmozást a környezet mostanra kezd megtisztulni annyira hogy a most születő generáció a régi emberek IQ szintjével rendelkezhet majd.

(Feltéve ha egyéb környezetkárosító és mérgező anyagokkal ezt meg nem hiúsítjuk. :( )

2015. jan. 11. 18:18
 13/20 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy őszinte legyek kicsit vaktába lövöldöztem, csak ami rámragadt szilárdtest fizikáról azt írtam, de nem erőltettem túl az órára járást :D
2015. jan. 11. 18:18
 14/20 A kérdező kommentje:
nem gondolnám hogy a víz keményebb a gránitnál,illetve azt sem hogy több ezer évvel ezelőtt az egyiptomiak azzal vágták ezt az anyagot....
2015. jan. 11. 18:33
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem is mondtam, bár akár meg is oldhatták víznyomást már akkor is lehetett változtatni, csak érzékeltettem, hogy attól hogy valami nagyon kemény még lehet bányászni és megmunkálni.
2015. jan. 11. 18:42
 16/20 EagleHUN ***** válasza:
21%

12-es válaszoló vagyok, és nem értem miért kellett lepontozni a válaszomat.

A kérdező azt is kérdezte:

"Lehetséges az hogy a földön évezredekkel ezelőtt egy sokkal intelligensebb népcsoport élt a földön"

Én ezt megválaszoltam neki, IGEN intelligensebbek voltak még 120 évvel ezelőtt is majdnem mindenki, ÁTLAGOSAN körülbelül 6% ponttal (Az átlagos azt jelenti hogy a teljes lakosságra nézve, vagyis van akit nem érintett de lehet olyan is akit duplán!) ha a mainak megfelelő, de kulturális különbségeket kiküszöbölő IQ teszteket végeztetnénk velük.

(Az IQ nak semmi köze a tudományos technikai fejlettségi szinthez, és elméletileg a modern teszt kiküszöböli a kulturális különbségeket is!!!)

Mi ebben a rossz? Vagy pusztán azért pontoztok le mert nem tetszenek az ebben a válaszban lévő már a 80-as 90-es években tudományosan bizonyított tények? Melyek hatására világszinten betiltották az ólmozott üzemanyagokat, majd később az ólom szinte minden fölhasználását.

[link]

[link]

[link]

[link]

Ebben mindenki érintett valamilyen szinten, még a nem fejlett országok lakói is, ha tetszik ha nem.

Igenis butábbak vagyunk én is ti is mint a 100 évvel ezelőtti ugyanilyen korú (élettapasztalatú) emberek (Magyarok, Egyiptomiak, Amerikaiak...mindenki), és nem az iskolázottság vagy egyéb tényezők miatt.

A fő felelős kimutatottan az ólom. És még mindig nagy mennyiségben van jelen a környezetben. Ez akkora szarvashibája az emberiségnek mint kb Csernobil, vagy a DDT.

2015. jan. 12. 11:31
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Létezhet, hogy ókori egyiptomiak egy sokkal fejlettebb nép volt,"

Gondolom a reakcióidból, hogy technológiai fejlettségre gondoltál a "fejlettebb" jelző használatával. Ha így van, máskor jelezd is ezt, mert sok minden más szempontból is lehetséges a fejlettség eltérése (politikai, gazdasági, kulturális, biológiai, társadalmi, stb.).

"Rengeteg dolgot amit megalkottam még a mai technikával sem lennénk képesek megcsinálni!"

Az elmúlt kb. 10 hozzászólás alapján tehát kijelenthetjük, hogy a gránit kiesett a kosárból. Milyen példát tudsz még mondani azon "rengeteg dolog" közül, amikről úgy gondolod, hogy ma nem tudnánk megcsinálni, de az ókori egyiptomiaknak sikerült? Ha olyan rengeteg dolog van, akkor biztosan tudsz még néhány példát írni közülük.

2015. jan. 12. 12:39
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha azok lettek volna, akkor tudnánk. Túl sok hülyeséget olvasol, kérdező, anélkül, hogy meglenne a tudásod az olvasottak értékeléséhez, ahhoz, hogy el tudd különíteni a nyilvánvaló hülyeséget az értelmes dolgoktól.
2015. jan. 12. 14:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha a technológiai fejlettségükre gondolsz "sokkal fejlettebb" alatt, akkor az a régészeti leletekből szűrhető le. Ezek között pedig nem akad olyan, ami fejlettebb technológiát mutat a mainál.

Amint előkerülnek a lézer gránit gravírozó szerszámok i.e. 2000-ből származó maradványai, azonnal felmerülhet a gyanú. Addig meg kell elégedni azokkal az már előkerült egyszerű kézi szerszámok mutatta technológiával, amelyekkel nagy munkával ugyan, de szintén meg lehetett munkálni akár a gránitot is.

A gránit közel sem a világ legkeményebb kőzete. A keménységet mutató ún. MOHS-skálán 6-7-es értékű a 10-ből. 10-es a gyémánt.

Manapság könnyedén megmunkáljuk. Elég csak a sarki sírköveshez benézni. De egy egyszerű, tükörsimára csiszolt konyhapult sem nagy mutatvány, ahogy sok mai kőszobor alapja is a gránit.

2015. jan. 12. 20:01
 20/20 Artak válasza:
100%

Semmi olyanról nem tudok amire az egyiptomiak képesek voltak de mi nem.

Az viszont tény, hogy voltak köztük rendkívül intelligens és művelt emberek. Erre pl a rendkívül precízen megépített és betájolt piramisok a legjobb példa.

2015. febr. 2. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!