Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hitler a magyarokat is üldözte?

Hitler a magyarokat is üldözte?

Figyelt kérdés
ha nem izraelita vagy roma
2010. jan. 30. 14:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Bácskába a magyar hadsereg vonult be.Az apám is közöttük volt.
2010. jan. 30. 16:13
 12/23 anonim ***** válasza:
76%

"Úgy tudom a Mein Kampfban leírja, hogy a magyar nép is árja fajból származik, bár nem vagyunk egyenrangúak."

- Rosszul tudod. A magyarokról alig említi benne, akkor is csak közvetetten kissé nagatív utalással.

2010. jan. 30. 16:16
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

igaz, még Bácska is

de az se Erdély, se Felvidék

2010. jan. 30. 16:16
 14/23 anonim ***** válasza:

bár én azt is írtam, hogy mindenféle előzetes döntés nélkül

Bácska esetében nem tudom, mi volt pontosan a helyzet, egyeztettek e a németek a magyarokkal?

2010. jan. 30. 16:18
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Én 14 éves voltam az erdélyi bevonuláskor.Rokonaim éltek Erdélyben,oda magyar katonák vonultak be.

Vajon az országszerte énekjelt Erdély-himnuszt is a német katonák énekelték,nem a magyarok?

" Édes Erdély,itt vagyunk,

érted élünk és halunk,

Győz a szittya fergeteg

a rohanó sereg"

E teljes szöveget megtalálhatjátok a Google-ban.

2010. jan. 30. 18:22
 16/23 anonim ***** válasza:

nem is mondta senki, hogy nem magyarok vonultak be

de hogy elfoglalták volna...

2010. jan. 30. 19:21
 17/23 anonim ***** válasza:
78%

1 - Nem üldözte a magyarokat.

2 - Nem szigorúan elkülönített kategóriákba voltak becsoportosítva a különbző nemzetek.

3 - A Mein Kampfban nincs szó semmiféle kiirtandó vagy szolganépekről.

Arról van szó nézeteiben, hogy szerinte a népek rangsorolásának legjobb módja az, ha az alapján osztályozzuk őket, hogy milyen mértékben képesek külső segítség nélkül kultúrát (a szó tágabb értelmében) létrehozni. De itt nem szigorúan elkülönített kategóriákról van szó.

E szempont szerint pedig lehetne őket sorolni a "kultúrateremtő", "átvevő" és "romboló" csoportokba.

Az egész lényege az, hogy a náci tanok szerint alapvetően befolyásolja a fajiság azt, hogy a népek milyen szinten állnak, ennek legjobb fokmérője pedig a kultúra létrehozására való képesség.

A legmagasabb kategóriába az árjákat sorolta. De még abban sincs egyetértés a történészek között, hogy kik tartoztak Hitler szerint e csoportba. Ugyanez vonatkozik az "átvevők" csoportjára is.

Csak találgatásokról van szó.

2010. jan. 30. 19:35
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem hogy a visszacsatolt területeket nem a szó katonai értelmében foglaltuk vissza. Azokat vissza adták, máskülönben véres harcok kellettek volna a visszavételhez. Maguktól a románok pl semmit nem adtak volna vissza. és ha senki erős nem mondja nekik. nem is hagyták volna h visszavegyük. Egy tengelyhatalmi belviszály senkinek nem hiányzott!
2010. jan. 31. 14:54
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Hitler nem üldözte a magyar SZÁRMAZÁSÚ embereket.

A führer 3részre osztotta a népeket.

1. Germán népek (német,osztrák..) kultúra megteremtői

2. Kultúra megtartói (mi magyarok,angolok stb.)

3. Kultúra rombolói pl.: zsidók,cigányok,homoszexuálisok és valaki szerint a szláv népek (oroszok,lengyelek) Szüksége volt az ún. élettérre.

Nos 1944.VIII. után,már csak szinte mi voltunk az egyedüli szövetségesei a németeknek (ezért mondják sokan,hogy a piszkos munkát velünk végeztették,de mit hittél? Sajátjaikkal fogják?),mert a románok is kiugrottak. ('44 nyarát írunk)

1944.október.15-én a nyilasokat hatalomra juttatták,lemondásra kényszerítették Horthy-t akinek a kiugrási kísérlete kudarcba fulladt.

Hogy hogy kezelt minket a führer?

Természetesen nem nézett minket annyiba,mint a németeket.

A 2.magyar hadsereg elpusztult a Donnál (250ezer katona),de a németek nem követeltek még EKKOR részvételt. Horthy akart nagyon belemenni+Werth Henrik és a többi tiszt.

Két okból:

1. Nem akartunk kimaradni a Szovjetunió elleni hadjáratból.

2. Horthy-ék aggódtak attól,hogy pl. a románok kedvezőbb határrevíziós feltételeket kapnak.

(Bár a németek egyre jobban követeltek katonai részvételt tőlünk. Ez inkább 1944.márc. 19-étől érződött)

Budapestet mindenképpen kellett tartani,mert az egy fajta erődként is szolgált.

Hitler segítségével jelentős határrevíziók mentek végbe. (Nem jókedvéből adta a tengelyhatalom,mi ez által hálára voltunk kötelezve)

I.-II. Bécsi döntés,Délvidék visszafoglalása (ekkor lett Teleki öngyilkos)

Bár a délvidék visszafoglalásánál senki sem teszi hozzá,hogy a jugoszlávok 14géppel megtámadták a magyar városokat. (pl: Pécs,Szeged)

Ez 1941.április 6-7-én volt (szóval 11 előtt)

Az tény,hogy Hitler eszköznek is használt minket a céljai elérésében,de szerintem mégis jobban jártunk vele,mint pl. Sztálinnal. (a komcsik már a Tanácsköztársaság idején megmutatták milyenek,nem kértek belőlük akkor sem,és most sem!)

A führer Európai kultúrnépként tartott bennünket számon, akikkel Trianon leszámolt, ezt orvosolni tartotta szükségesnek, és sokszor hangoztatta a magyar mentalitás ékeit úgy, mint a magyar mentalitás átkait is.

Ajánlom figyelmetekbe a Monológok a Vezér főhadiszállásán, c. kiadványt, vaskos, és jól jellemzi azt, amit gondolt rólunk magyarokról.

2010. febr. 2. 16:37
 20/23 anonim ***** válasza:

Kis kiegészítés:

A Don kanyarba a tartalékos hadsereg ment ki a honi hadsereg felszerelésével.

A budapesti erőd kifejezés egy oximoron, ugyanis stratégiailag alkalmatlan erődnek. A környező hegyekből, szinte bármely pontja könnyen belőhető.

A jugoszláv támadás pedig, ha jól tudom nem tisztázott. Könnyen lehet hogy színlelt ürügy volt.

2010. febr. 4. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!