Az irigységgel mi volt a célja a természetnek? Mi a szerepe az életünkben?

Figyelt kérdés
Fúra kérdés más úgy értem az irigység egy negatív dolog viszont mégis van vagy kell lenie valamiféle pozitív oknak is ami miatt ki alakult bennünk? Milyen szerepet tölt be az életünkben? Mi benne a hasznos?
2014. nov. 24. 04:50
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
még egy gondolat:mi volna ha egy varázsló ki vené belőlünk ezt a tulajdonságot? most mindenkit ara biztatok hogy ezt anak tükrében gondolja át hogy az ember is egy rendszer minden ösze függ mindenel ha egy elem el tűnik össze dőlhet az egész. Aszthiszem ebből ki derülne hogy az irigységnek mi az a létfontoságú funkciója ami miatt a természet az emberben ezt meg alkodta.
2014. nov. 24. 04:54
 2/22 anonim válasza:
100%
Szerintem az irigység ösztönző is lehet. Úgy értem irigyelsz valakitől valamit,ezért probálod te is elérni..
2014. nov. 24. 07:36
 3/22 anonim ***** válasza:
34%
A természetnek ,természetesen az volt a célja , az irigység. Ha a varázsló ki VENÉ . ANAK. ASZTHISZEM. ALKODTA. Ne irigykedj. Inkább tanulj meg helyesen írni.
2014. nov. 24. 07:40
 4/22 anonim ***** válasza:
Létfenntartás, túlélési ösztön. Én nem varázslót képzeltem el, hanem a kutyáimat, mert ők is irigyek néha egymásra. Egy darab csonttért, ugyan egyformát kapnak, de azért megnézi egyik a másikét, hogy neki is olyan van -e. :-D Ha ott hagyja, ellopja. Egyenlő csont, egyenlő esélyt jelent a túlélésre. Persze ez csak példa, nyilván nem kell harcolniuk az életben maradásért, ez ősi ösztön lehet, mint ahogy az embereknél is. A javakért régen küzdeniük kellett egymással is. Talán ebből maradt vissza valami, amit ma már csak irigységnek hívunk. Ma már ilyen formán nem kell megküzdeni a dolgokért, nem halnánk bele, ha adnánk kicsit másnak abból ami van. Holnap sem fog éhen halni a kutyám, ha nem őrizné a csontját, vagy a gyerek amikor eltitkolja a kis tesó elől, hogy neki még van a csokiból, hisz máskor is fog kapni. Tehát nem hiszem, hogy felborulna a világ rendje, ha kiveszne belőlünk ez az érzés.
2014. nov. 24. 08:31
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez volt a célja!!! Ha irigykedsz arra, akinek kocsija van, igyekszel kocsihoz jutni! Ha irigykedsz arra, aki helyesen tud írni, akkor kénytelen leszel megtanulni helyesen írni! Azt hiszem...
2014. nov. 24. 08:34
 6/22 anonim ***** válasza:
93%
Itt két különböző esetet említettetek meg, az egyiknél létező szükségletet akar kielégíteni, aki "irigy" (pl a kutya, amikor kell neki a csont), a másiknál pedig egy addig nem létező szükséglet fog fellépni, amikoris eddig nem akartam pl kocsit, de a szomszédnak van, és ezért kell nekem is. Ez utóbbi szerintem nem egészséges, viszont nagyon jól működik, a reklámok is ezt használják ki, amikor nem létező igényt ültetnek el a manipulálhatóbb emberekben, felkeltve az irigykedésüket olyan valami iránt, amire igazából nincs is szükség.
2014. nov. 24. 09:09
 7/22 anonim ***** válasza:

Szóval amire igazán szükségem van, az akkor is kell, ha a másiknak nincs.

Amire pedig nincs szükségem, az akkor sem fog kelleni, ha másnak van.

2014. nov. 24. 09:11
 8/22 anonim ***** válasza:

A természetnek nincs célja. Az evolúció nem gondolkodik. Vannak fizikai törvényeknek nevezett dolgok az Univerzumban, ezekből következik a minden kezdete és az is, hogy mi fog történni. Emberibben úgy lehetne leírni, hogy az evolúciónak nincsenek érzelmei, csupán vannak emberek, és közülük azok, akik életképesebbek, nyernek. A nyerés alatt azt értjük, hogy továbbadja a génjeit. Ezt csak azért írtam, mert úgy fogalmaztál, hogy mi a célja. Nincs neki.

Ami történik az az, hogy azok a gének maradnak fenn, amelyek sikeresek. Az irigység valóban egy törekvést jelent, hogy elérj valamit, mint ahogy azt már írták.

Azért is van értelme történésnek és nem célnak mondani, ami történik, mert a célhoz kellene mondani valakit, akinek a céljáról beszélünk. Az Univerzumban minden hatással van mindenre, van egy rendszer, és az elemei nem függetlenek egymástól, hanem befolyásolják egymást.

Azért marad meg hosszabb távon az egyik gén, mint a többi, mert ez következik az Univerzumból, nem azért mert ő önkényesen így döntött.

Pár megfigyelésemet még leírom. Úgymond az Univerzumra jellemző, hogy ösztönzi az embert. Enned kell, különben élettelenné válsz. Ez mozgásra ösztönöz, hiszen a sült galamb kis eséllyel repül a szádba. Egyszerűen, azok a gének, amelyek várják a sült galambot nem annyira sikeresek és kiszelektálódnak, mert nem önlétfenntartóak.

A nők menstruálnak, ez is egy jelzés az Univerzumtól, hogy szülj. Fájdalommal is ösztönöz, hogy szülj, ha szülsz csökken a fájdalmad. Visszatérő, ciklikus fájdalommal sürget.

Húz a gravitáció is egy irányba, az adott hőmérséklet is megszab dolgokat.

Az irigység is ösztönzi az embert.

Ha az volna a kérdés, hogy szerintem mi volna a végcélja ennek a fejlődésnek, aminek a jelenlegi állomását embernek hívjuk, akkor azt mondanám, hogy értelmes célként talán az, hogy a legvégső, tökéletes élőlény olyan, aki teljes mértékben független az Univerzumtól, tehát nem szab meg neki semmit az Univerzum. Se a gravitáció, se a menstruáció, se a fájdalom, se az irigység, hanem önállóan dönt minden felől. Erre a tökéletes lényre az is igaz lenne, hogy nem volna része az Univerzumnak.

Azok az ideológiák, amelyek az irigység ellen lépnek fel, egy hasonló vízió által vezéreltek. Van amelyik Istennek nevezi ezt a tökéletes élőlényt, van amelyik azt állítja, hogy létezik is ilyen élőlény, van amelyik azt állítja, hogy nem létezik, de fejlődéssel elérhető. Ezek lehetnek vallások, politikai ideológiák, egyéb hitrendszerek.

De vannak olyan ideológiák, amelyek eleve elrendeltnek neveznek mindent, nem hisznek a szabad akaratban, úgy gondolják ha van is egy fejlődés, aminek az utolsó foka a tökéletes élőlény, azt úgy sem befolyásolhatja az ember, mivel az embernek mindent az Univerzum szab meg a kezdettől fogva.

2014. nov. 24. 09:12
 9/22 anonim válasza:
0%
A gonoszság terjesztésére szolgál,ami ma már elég láthatóvá és nyilvánvalóvá vált,de neféljetek,lessz még jobb is 3:)
2014. nov. 24. 09:26
 10/22 anonim ***** válasza:

Én pl. úgy lettem az osztályom legjobb eredményű tanulója, hogy óvodában volt egy nagyon okos gyerek, aki már akkor olvasott és számolt. Rá voltam irigy, és én is olyan akartam lenni, mint ő. Így általános iskola óta én voltam a legjobb tanuló. :) Érettségihez dicsérő oklevelet kaptam, most orvosira járok.

19F

2014. nov. 24. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!