Pontosan mi a különbség a politikai gazdaságtan és a közgazdaságtan között?
Jelenleg politikai gazdaságtant tanulok az egyetemen. Szeretném, ha elkerülnénk a "az egyik mocskos komcsi találmány"-jellegű hozzászólásokat, mert egyrészt ez ebben a formában nem igaz, másrészt pontos definícióra vagyok kíváncsi.
A képzés alapján úgy láttam, hogy a két dolog között az elnevezést leszámítva nincs sok különbség, ráadásul a legtöbb helyen kijelentették, hogy "politikai gazdaságtan = közgazdaságtan". Tényleg ez lenne a válasz? Egyáltalán nem térnek el módszereikben vagy alapelveikben?
Lehet. Az adótanácsadónak elsősorban számvitelt kell tanulnia. :)
Eddig én is azt hittem politikai gazdaságtan = közgazdaságtan. Gengszterváltáskor voltam egyetemista. Nálunk egyszerűen átnevezték a tantárgyat. Felettünk lévő évfolyam még pol.gazt tanult, mi már közgázt.
Talán az lehet a különbség, hogy jobban a politika hatását vizsgálja a gazdasági folyamatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!