Van-e különbség jelenleg a magyar egyetemeken közgazdaságtan alapszakokat tekintve?
Már ne haragudj, de aki ezt mondta az egy hatalmas barom. Max annyiban igaz hogy első 3 szemeszterben nagyjából ugyanazt tanuljuk.
De ettől függetlenül óriási különbségek vannak a közgazdasági szakok között.
Pl: pénzügy-számvitel vagy gazdaságelemző fényévekkel többet ér mint bármilyen gagyi turizmus-vendéglátás szak...:D
Akkor is hülyeség akármilyen atomfizikus-dékán-professzor is mondta.
Nem kötekedésből írtam az első választ. Legfeljebb az ilyen matekos alapozótárgyak azonosak a legtöbb helyen, de még ez sem teljesen igaz.
Alkalmazott közgazdaságtan és gazdaságelemzés szinte csak matek az egész rengeteg elméleti órával. Ők a közgazdaságot mint absztrakt tudományt tanulják, elemzik.
Emberi erőforrás, Nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem marketingen is csak a matekos tárgyak közösek. Ezek az ilyen úgymond "menedzser" szakok.
Mondjuk, amikor én felvételiztem nekem azt mondták hogy
nemzetközi gazdálkodás = gazdálkodás és menedzsment csak előbbihez 2 szakmai közép kell. De mivel ezekbe nem látok bele, így nem tudom megítélni.
Pénzügy-számvitel is szintén teljesen más végzettséget ad.
Turizmusról - ami szvsz a legalja a közgázképzéseknek - meg ne is beszéljünk, mai napig nem értem miért lett ez közgazdász szak. Sok hülye, aki csak buliból tanul tovább beadja ide aztán utána sír hogy jaj de nehéz a matek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!