Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik szó jellemzi azt hogy...

Melyik szó jellemzi azt hogy megtörhetetlenek vagyunk?

Figyelt kérdés

Talán nem jó helyre írtam ezért elnézést..

Ki szeretném azt fejezni egy szóval hogy megtörhetetlen vagyok, szikla szilár, kő kemény.. tetováló vagyok, és ezt kérték tőlem.. de még a szót sem tudják:) Ezt is tőlem kérték. Azért kérte a tanácsom mert már vartam rá 1 tetoválást. Mindegy. Akit tudna segíteni, vagy hogy hol keressem az kérem segítsen!!

Tehát,megtörhetetlen, szikla szilár, kő kemény.. tehát ilyen erős lelkű embert milyen szóval lehetne kifejezni?

2014. okt. 21. 18:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Rendíthetetlen :)

Hirtelen ez jutott eszembe.

2014. okt. 21. 18:46
 2/3 anonim ***** válasza:
Rettenthetetlen, legyőzhetetlen, Rambo, Superman, ... :D
2014. okt. 22. 00:35
 3/3 anonim ***** válasza:

A felsoroltak mind kicsit mások. Ezért van rájuk több szó. A megtörhetetlen embert a "megtörhetetlen" szó jellemzi leginkább. Még sok más is, de az más jelentésű. Tehát olyan emberről van szó, akinek vannak elvei, célja, elképzelése, és eszerint cselekszik. Ha valaki ezekbe erőszakosan bele akar avatkozni, a felsoroltakat megváltoztatni, nem fog eredményre jutni. Az illető semmilyen körülmények között nem fog változni. Ezért megtörhetetlen. Az erőszak a kulcsszó. Ha például észérvekkel befolyásolható, attól még megtörhetetlen. Ha úgy sem befolyásolható, akkor még hajlíthatatlan is, azaz sem jó szó, érv, sem erőszak nem hat rá. Inkább belehal.

A rendíthetetlen hasonlít, de több.

2014. okt. 22. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!