Lehetséges az emlékek elnyomása, megváltoztatása akár kitörlése?
Figyelt kérdés
Gondolok itt valamilyen hipnózisra,pszichológiai módszertanra vagy bármire.. Lehetséges? Esetleg tanulmányok vannak -e erről?2014. okt. 11. 16:57
1/7 anonim válasza:
Igen, van is errol egy dokumentumfilm, cime:
Egy csodalatos elme makulatlan ragyogasa
2/7 anonim válasza:
tegnap olvastam valamiféle ECT-terápiáról (elektromossággal csinálnak valamit, nem teljesen értettem, angol volt a cikk)
3/7 anonim válasza:
Igen,
Pl az én tudatalattim folyton kitörli ZH-k előtt a memóriámat.
4/7 anonim válasza:
Az elnyomás nem jó, mert akkor akkumulálódik, és bármikor atavisztikusan feltőr és pusztít. Megváltoztatás? azt nem lehet, hazudság bármikor visszaüt. Az egyetlen jó megoldás: a feldolgozás. Akkor már nem fog fájni(biztos vagyok, hogy valami fájó dologról van szó) olyan leszel vele mint bármely közömbös eseménnyel. Nem felejted el, csak nem fáj. Lényegében ezt csinálják a pszichológusok/terapeuták -az emlék teljes tudatosításával (sok nem tudatos részt tartalmaz ugyanis, az okozza a fájdalmat) Feldolgozva, megértve nem fáj.
5/7 anonim válasza:
*hazugság (hazud - ni-nak indult:) (sokat hazudunk magunknak, sajnos)
6/7 anonim válasza:
Nekem sikerült az elnyomás úgy, hogy csak néhány filmszerű emlékem maradt abból az időszakból. Ezeket később megváltoztattam úgy, hogy újrajátszottam őket a megváltoztatott formában, és arra gondoltam, hogy korábban emlékeztem rosszul, valójában ez így történt.
7/7 anonim válasza:
Az elnyomás nem jó, mert akkor később sokkal erősebben jön vissza.
A megváltoztatás lehetséges... végeztek ilyen kísérleteket, és működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!