Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogy tud 'képbe kerülni' egy...

Hogy tud 'képbe kerülni' egy feltörekvő filozófiából?

Figyelt kérdés
kb. 5 éve foglalkozom filozófiával, de sajnos eddig csak a fióknak dolgoztam. Szeretném ha szakértők is meghallgatnák az elméleteimet. Hol/hogy lenne erre lehetőség? Létezik olyan, hogy filozófia - tehetségkutató? Vagy csak menjek be az eltére, és kérjek időpontot vmelyik professzornál? Attól félek, elküld a fenébe.. nem túlságosan nyitott a magyar közoktatás a fejlődésre. mit javasoltok?

2014. szept. 9. 13:30
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszokat!

nos, elvből nem vagyok a felsőoktatási végzettségek híve (mert én is ebben tanulok, és pontosan tudom, hogy semmi köze a valós, használható tudáshoz!! azon kívül ez a publikálásos dolog is totál korrupt! ki kit ismer az a lényeg, nem a felfedezések! egy barátom 3 éve próbál így boldogulni.. mondanom se kell, 0 sikerrel!) másrészt van annyi eszem, hogy szeretnék megélni valamiből úgyhogy inkább a jelenlegi szakmámat szeretném elvégezni.

nem szabadna elzárkózni a "sok idióta" elől az egyetemeknek! mert 100ból ha van 1 olyan, aki használható információkkal rendelkezik, akkor már megéri végighallgatni mind a 100-at! ezt hívják fejlődésnek.. és szeretném hinni, hogy vannak olyan filozófusok akik felérik ezt ésszel :)

Úgy gondolom, óriási szüksége lenne az emberiségnek a filozófiai fejlődésre! az elmúlt 50 évben óriásit fejlődtünk technikailag, de mentálisan alig valamit. ((Pl: a legtöbb ember még mindig valamiféle istenképben vagy felsőbb tudatban hisz (holott legalább 8 különböző módon meg lehet cáfolni logikailag ezt az elméletet). ha azt mondom, hogy ez 2000 év elmaradás, akkor még szolid voltam.))

nade maradjunk a kiírt kérdésnél. iskolapadon kívül egyéb ötlet valakinek? :)

2014. szept. 11. 17:18
 12/15 anonim ***** válasza:
Ne haragudj meg, de ilyenkor látszanak a filozófiai és kultúrtörténeti hiányosságaid, amin a filozófia szak segített volna, a természetfelettit nem lehet megcáfolni, épp ettől természetfeletti! Mert nem érteni kell, hanem hisznek benne, és akkor még nem is említettem, hogy van külön a vallás, amit függetlenül kell kezelni például Istentől. A vallás egy többdimenziós dolog, aminek csak egyik eleme a természetfelettiben való hit, nem is beszélve a természetfelettiről, aminek nincs vallása, pl. népi mitológia lényei.
2014. szept. 11. 21:57
 13/15 anonim ***** válasza:
30%

Hát, szomorú, hogy filozófia szakot végezve így fenn hordjátok az orrotokat és ilyen durva tekintély elveket vallotok.

Ne hallgass rájuk kérdező! Ne vegyék el a lelkesedésedet! Nem tudom más egyetemen hogy van, de az elte-re nyugodtan be is ülhetsz előadásokra(pl tudományfilozófia), vagy ha beszélsz egy tanárral valószínűleg beenged szemináriumokra is ha kedved van, nem muszáj ezért beiratkozni a szakra. phd hoz sem feltétel a filozófia végzettség, bár valamennyi tanegységet lehet meg kell csinálni. Az elte-n minden tanárnak van fogadóórája nézd meg a weben és menj be.

A lényeg, hogy világosan próbáld meg megfogalmazni mit gondolsz. Tiszta érveid legyenek. És tudd milyen filozófiai problémákhoz kapcsolódsz, ne a levegőbe lógó bölcselkedés legyen az egész.

Platón sem végzett filozófia szakot.

2014. szept. 11. 23:17
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A filozófia FEJLŐDIK csak zárt, egyetemi körökben. Az istenképeket nem tudod megakadályozni, a társadalom nem filozófusokból áll.

A filozófia halott. Olyan értelemben hogy már nincs akkora hatása a társadalomra, s a tisztelet is elveszett a filozófiával szemben. Így logikus, hogy miért gondolod úgy hogy nem fejlődik semmit, mert az emberiség csak egy nagyon apró százalékát foglalkoztatja, így nem érdemes médián keresztül beszámolni az eseményekről.

Hidd el nekem, mindezekről felvilágosodsz az egyetemen.

2014. szept. 12. 00:07
 15/15 Angelo84 ***** válasza:

Szia.

Azt is meg tudod tenni, hogy kinézed internetről a filozófia szak előadásainak időpontjait és helyet, és bejársz az előadásokra, és ott felteszel kérdéseket, ami következtében az elméletedből is elmondhatsz lényegi dolgokat, ha nem az előadáson - mondván, hogy az előadás idejéből nem "rabolsz" - de utána akár, ha érdekli az előadót a mondandód.

Egyébként a saját elméletedet felülvizsgáltad e, hogy az cáfolható vagy sem? Lehet kialakítottál egy képet a világról, életről magadban, de az még mindig nem az "egyetemes tudás". Leírhatnád egyébként ide a kérdés alá nagy vonalakban az elméletedet, és a fent említett dolgokat (entrópia, kiegyenlítődés elve) kapcsolatos cáfolatodat, biztos van olyan akit 1. érdekel, 2. lehet kialakul egy kedves kis beszélgetés, amiben akár felmérheted az elméleted állítólagos bombabiztosságát, és megmutathatod, hogy miért is lehet azzal előrébb jutni mentális értelemben.

A válaszolók bizonyos hányadának üzenném, hogy a sejtésem szerint a kérdező nem soron kívül akar filozófus lenni, hanem egy szerinte praktikus és hasznosítható megoldást szeretne átadni az emberiségnek.

Amúgy a filozófia akkor lesz társadalom szempontjából elfogadott, amikor a fizika és a filozófia között húzódó masszív határ elmosódik végre.

2014. szept. 13. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!