Könyvet szeretnék írni. Elszoktam az írástól. Mire figyeljek?
:P
Van mondanivalóm, nem szépirodalmi igénnyel lesz megírva.

Szerintem mérd fel, hogy kik jöhetnek szóba, mint olvasók.
Vannak ma Magyarországon olvasott írók, nézd meg kik ezek és hogyan jutottak el oda, ahol ma vannak.
Aztán lehet mérlegelni :)
Nem azt mondom, hogy reménytelen, csak számolni kell azzal, hogy milyen a mai könyvpiac.

Az más.
Ha a megfelelő kiadót meg tudod győzni, hogy a könyved adja ki, akkor már nyert ügyed van (félig).
Írásban szerintem érdemes ilyen esetben arra figyelni, hogy a mostaniakhoz képest legyen egyedi és legyen benne olyan, ami miatt az olvasó úgy érzi, újra és újra a kezébe kell vennie. Tehát ne +1 darab legyen a meglevő sok könyv mellé.
A megfogalmazás, az érvelés mélysége pedig alkalmazkodjon a célközönséghez.
Olyan 3 hete beszéltem egy horvát nővel, aki ilyen területen csinál valamit, anyagilag befutott és pont az volt nála is a kulcs, hogy sok szempontból új stílusa volt. Illetve megnyert maga mellé egy televíziós csatornát, ahol tulajdonképpen ingyenes reklámot kapott. Ez a nő mondta, hogy tud ő rendesen is érvelni, de ezen a "piacon" másféle érvelés a szokás és neki ezt nehéz volt megszoknia.
Nekem alapvetően ennyi ötletem lenne.
Szia, szuper amit írtál.
Egyedi lesz, mert eltérő lesz. Ezért gondoltam arra, hogy kifejezetten rovid lenne viszont tartalmas. :)
Nehéz, ezzel bajlódok, amint tudok, hogy pont a stílus, amiben írni kell.
Egyelőre felépítem a tudást - vázlat - aztán megirom mint stílust. Hát izzadságos lesz. :(
Ha ki tudod fejteni és van még kedved ezeket a kulcsmondataidat, az óriási segítség lehet nekem. Ha van időd meg kedved.
Az érvelés mélysége...az is szuper lesz. Eredetileg az terv, ha összeállt a könyv, szponzorokat keresek hozzá.
:)) Van akcióterv. Csak végre kell hajtani.
Szóval az érvelés mélysége, azt is igen, el kell találni. Tul sablonosra nem akarom. Tul szakmailag sem. Viszont mivel ujítás lesz benne azért valamennyire szakmai is kell legyen. A példák segítségével menni fog, abban bízom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!