Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik országnak van a legdics...

Melyik országnak van a legdicsőségesebb történelme?

Figyelt kérdés
Megnyert háborúk, történelmi személyek, hatás a világra stb. Szerintem az Egyesült Királyságnak.
2014. máj. 21. 16:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
Hazaáruló! Mink mán akkó nagy nemzett vótunk, mikó a zUK főggyit még rómaji saru taposta!
2014. máj. 21. 16:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az értelmes hozzászólást.
2014. máj. 21. 16:33
 3/12 anonim ***** válasza:
56%
Szlovákiának
2014. máj. 21. 17:54
 4/12 anonim ***** válasza:

Amúgy attól függ, a föld melyik részéről nézed. Nekünk magyaroknak elég sok gondot okoztak a törökök de ha ezt megnézed az Oszmán birodalom is elég "dicsőséges"

[link]

Még én mondanám a poroszokat majd a német birodalmat, oroszokat, osztrákokat. Megnyert háborúk szempontjából az Usa -nak még nem volt vesztes háborúja(najó talán Vietnám) .

2014. máj. 21. 18:06
 5/12 anonim ***** válasza:
Észak-Koreának a, jó Koreának!
2014. máj. 21. 18:10
 6/12 anonim válasza:
48%
Rossz a kérdés.
2014. máj. 21. 18:47
 7/12 A kérdező kommentje:
Magyarázd meg kérlek miért?
2014. máj. 21. 18:52
 8/12 anonim ***** válasza:
48%

Nem én minősítettem rossznak a kérdésedet, de egyetértek e minősítéssel, mert erre nem lehet értelmes választ adni. A történelem során ui. általában az "országok" egymást elfoglalják, leigázgatják, elnyomják, hatalmi érdekeiket képviselik egymással szemben sok esetben gusztustalan, erőszakos eszközökkel. Erről szól a történelmük.

Így tehát felmerül a kérdés, akik ezeket csinálták "dicső"-vé tették történelmüket? Vagy a leigázottak történelme dicsőbb, ha véres küzdelemben időnként kivívták szabadságukat, máskor pedig elbuktak?

Harmadik lehetőségként ott vannak azon ritka országok, melyek sikeresen kimaradtak a nagy kataklizmákból, mint pl. Svájc, vagy Svédország. Nevezhető ezek történelme ettől dicsőnek? Ugye nem, talán irigylésre méltónak igen, de "dicső"-nek semmiképp.

2014. máj. 21. 19:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem is pont Svájc jutott az eszembe, én is azon kezdtem gondolkodni, hogy dicsőséges-e megúszni egy háborút. Mert akkor a semleges országok, vagy az aktuálisan legfiatalabb állam lenne a győztes a kérdésben.

De mekkora dicsőség is kimaradni? Mekkora dicsőség elfoglalni egy másik államot, vagy meghódítani egy korábban ismeretlen földrészt. Mert abban a spanyolok és a portugálok voltak egy időben az ászok, én mégsem nevezném olyan dicsőséges tetteknek, amit elértek...

2014. máj. 21. 19:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Én azért írtam az Egyesült Királyságot mert gyakorlatilag a normann hódítás óta (11. század) nem foglalata el őket senki. Majdnem az összes háborújukat megnyerték (napóleoni, világháborúk) végig megőrizték függetlenségüket. Később tengeri nagyhatalom, a legnagyobb birodalom kiépítője. 18-19 sz.-ban legnagyobb hatalom gazdaságilag, katonailag. A polgárosodás, felvilágosodás, ipari forradalom kirobbantója. Történelmük folyamatos hullámvölgyektől mentes.
2014. máj. 21. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!