Ajánlanátok egy tizenéves fiúnak Dr. Csernus Imre, a férfi c. könyv olvasását?
Freud engem is jobban érdekelne. 18/L
Csernus se rossz(gondolom :D),nem sok írását olvastam, de akadt olyan, ami nem éppen volt szimpatikus számomra. De alapjában véve nem gondolom rossznak.
Csernust biztos nem ajánlanám neki, és senkinek se, aki még nem teljesen kialakult személyiség. Szerintem Csernus Imre egy média báb, és a könyvei tele vannak álokoskodásokkal, sztereotípiákkal. Olvassátok el, és ti is erre a következtetésre juttok.
Egyébként Sigmund Freud, C. G. Jung elég jó, de nem hiszem hogy 12 évesen a legmegfelelőbb olvasmány, talán Attkinson elég érdekes és érthető, de még ez is kétséges, hisz' a szakzsargont mindenhol használják.
Szerintem először olvasson filozófiát, a "Sophie világa" c. könyvet meleg szívvel ajánlom. Aztán ókori görög filozófusokat, pl.: Platónt. Ezek érthetőek, érdekesek, és akkoriban még nem vállt ketté ez a két tudomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!