A lovagi lándzsa milyen nehéz volt?
Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 21:03
1/4 anonim válasza:
Sajnos pontos adatot nem tudok mondani, de a józan ész a hossza és a felépítése alapján (nevesül: 3-4 méter fa) 10kg körülre saccolom. Amit azért kitartani nem egyszerű, szóval nem véletlen, hogy a tövénél jóval szélesebb, egyensúly :)
2/4 anonim válasza:
És akkor azt képzeld el, hogy az ókori makedónok hosszú lándzsája, a sarissa milyen nehéz lehetett, ami sokkal hoszabb volt a középkori lándzsáknál.
3/4 anonim válasza:
Oké, de a lándzsa az egy hüvelyk vastagságú farúd, a végén esetleg fém heggyel (de lehet csak ki van hegyezve a fa), a lovagi kopja pedig egy kicsit szélesebb tákolmány. No meg a kopját a végefele fogják egy helye, a lándzsát meg két helyen.
4/4 anonim válasza:
A falanxban ugyanúgy csak 1 helyen fogták, mivel a másikban pajzs volt, amivel a társukat védték, ráadásul így is meneteltek.....a lovagok meg gyk. ráakasztották a lóra a kopját, csak harcban kellett lóbálniuk.
Na mindegy, egyszer én ebből refkóztam, azért tudom, hogy egy makedón (vagy akár görög) harcosnak mai szemmel nézve elég brutális súlyokat kellett cipelnie, nem néhány kilóról volt ott szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!