Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Létezik a pszichológiának...

Létezik a pszichológiának olyan változata ami az emberek viselkedésének befolyásolásával foglalkozik?

Figyelt kérdés
Akár pozitív akár negatív befolyásolás.

2014. febr. 10. 21:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem a pszichológia alapvetően az emberi viselkedéssel foglalkozik. Ha pedig ismered a viselkedésmintákat, akkor azt is tudod, hogyan lehet befolyásolni az embereket, reakcióikat, viselkedésüket. Szóval szerintem különálló "változata" nincs, legfeljebb az emberek különböző ingerekre adott reakcióival foglalkozó része. De ez csak magánvélemény, nem vagyok pszichoszaki.
2014. febr. 10. 23:21
 2/3 Joola ***** válasza:

reklámpszichó például.

de amúgy ja, minden ágnak lényeges eleme a viselkedésváltozás elérése, persze a kliens beleegyezésével. kivéve a fent említett

2014. febr. 11. 02:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Elég sok. Alapvetően a szociálpszichológia felé keress, az töményen kutatja a befolyásolást (is).
2014. febr. 22. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!