A Hr-es mely területét használja a pszichológiának, és mire?
A kérdésedre, mint végzett hr-es válaszolok...azt ugye tudod, hogy a hr-es, másként személyzetis a legdrágább erőforrással, az emberrel gazdálkodik, persze teszi ezt úgy, hogy minden esetben a munkáltatója, cége érdekeit nézi (jó esetben betartva persze a munkatörvénykönyvét és az emberi/társadalmi normákat...)
Nos, tanulmányaim során találkoztam többek között pszichológia alapjaival (ez elengedhetetlen a fogalmak miatt), személyiség-lélektannal, viselkedéskultúrával, szociálpszichológiával is.
Ezek mellett szerintem fontos volt, hogy a társadalom berendezkedéséről, felépítéséről, s az ezeket "irányító-meghatározó" gazdasági tényezőkről is tanuljunk.
Szóval bár relatív kevés volt a kifejezett pszichológia, a munkához, jó szakemberré váláshoz inkább a komplex látás- és gondolkodásmódra van szükség. Ezt pedig gyakorlatias oktatással olyan tanárok által tanultam meg, akik mindig eggyel az átlag előtt járnak és a ZSKF-en szívesen tanítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!