Ha 2016-ra kifogyunk az olajból mi lesz velünk?
Különben ehhez az olaj témához az is hozzátartozik hogy belsőégésű motort minden folyékony és éghető anyagal lehet használni, pl higító, alkohol stb, a németek a fél háborút szintetikus benzinnel harcolták végig, mert egyáltalán nem volt kőolajuk, csak ez drága azért akarták az oroszoktól megszerezni a kaukázust. Egyébként az olcsón és nem környezetszennyezőn előállítható bioautónak nagyon örülnék, de ez most még csak marketing mert amit megspórolsz a használattal azt az előállítás fedezi, mert az nagyon szennyező. Az egyetlen lehetséges alternatíva asszem a nagyhatásfokú napkollektor akkuteleppel kombinálva. Csak érdekes lesz pár milliárd járművet átállítani erre,
tehát majdnem biztos hogy előbb utóbb le kell mondanunk a közlekedésről mert a legnagyobb problémát ez okozza, és átállni a legszükségesebb haszonáru szállításra, különben minden helyben lesz, a munkahely és a bevásárlóközpontok is.
Elso hozzaszolo vagyok es sokmindenkivel nem ertek itt egyet.
Persze nem vagyok a legjobban ertesult de epp a minap lattam este a tv-ben hogy egy nepszeru musorvzeto kapott egy autot ami "vegyestuzelesu". Elo adasban o maga bizonyitotta, hogy a napi kb egy ora oda-vissza utja semmi masba, mint az "aramszamlajaba" kerult ami ugyancsak nem lehetett sok, mert nap elemek szolgaltattak ezt.
A pasi minden nap miutan hazament bedugta a konnektorba az autojat es masnap azzal ment meloba....autopalyan. Californiaban ahol aztan tartani kell a csurhevel az iramot.
Egy Chevi-rol van szo es nem olyan kicsi mint a Toyota Pryus...megis kepes a "csodara".
Valamint mar letezik es gyartjak a hidrogennal nyomulo jarganyokat...mi az? Robbano gaz elve alapjan mukodik. Honnan nyerjuk a hidrogent? A levegobol...mennyibe kerul....???????????
Szoval emberek en hiszek a csodaban.
Hiszem azt, hogy teret nyernek a jo dolgok.
Az arabok sem veletlenul epitgetik Dubai-ban azokat a mesterseges szigeteket kesobb meg kell elni valamibol...
Ha nem lesz valtozas, barlangokban fogunk elni, mert csak azt nem viszi el a hurrikan...aztan cseszhetik a tetves olajukat!
hidrogént a levegőből?????
egyes fiam, leülhetsz!
.............
na, akkor ennyit az alternatív energia- tudorokról :)
Hidrogén túl macerás, az urán készletek is végesek, de 2050ig kihúzzuk még olajjal meg mással, utána pedig fúzió. Az igazi kalamajka az lesz, hogy hogy áll át a közlekedés az elektromosságra. Egy autót még valahogy megszerelsz, de pl a mai repülőket nem emeli meg a légcsavar...
Meg persze jobb akkumlátorok kellenek, de a szén nanocsöves dolog eléggé bíztató nekem.
Energia hiány,újrafelosztás és háború. Majd fellendülés.
Enyhébb forgató könyv: Gazdasági megtorpanás,zavargások, stabilizálódás.
Döccenőmentesen nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!