Kultúrintelligencia? Melyik országban élnek a legértelmesebb emberek? Forrásokat is kérek.
Kíváncsi vagyok Magyarország hol helyezkedik el ezen a listán, és ki a vezető.
Elsősorban nem a képzettség érdekel, hanem a világnézet, esetleg logika.
Tulajdonképp itt arra is utalok, hogy a magyarok nagy része kirekesztő, tájékozatlan és ellenséges viselkedésű, míg például lehet egy másik ország kevésbé képzett, de kulturális szempontból "értelmesebb".
Létezik ilyen felmérés?
"Mindenekelőtt mi az, hogy kultúrintelligencia?"
Valami olyasmire gondoltam mint szociális kultúra. Együttérzés képessége, befogadás, segítés, ilyesmik.
Nehéz nekem is megfogalmazni, de valami olyanra gondolok, ami az ellenkezője a kirekesztő, ignoráns tömegmanipulálható, agresszív embereknek.Ehhez valószínűleg az eq áll legközelebb.
Vagy ha ebbl a szempontból nézem, akkor egy komplex felméréstáblázatot kellene néznem pl lülönböző xenofóbiák mellett összehasonlítva a jóléttel. Egyértelmű lenne, hogy a legalacsonyabb jólét mellett a legösszetartóbb nép kulturálisan magasabb, mint egy olyan ami jóléti de viszonylag toleráns, vagy amelyik szegény, ezért kirekesztő.
A legértelmesebbek Szlovákiában élnek, de ott is csak egy - ÉN.
Hülye kérdésre, hülye válasz. Mitt vártál? ☺ ☻ ☺
Nekem gyermekkoromban egy teológus ismerősöm mondta, hogy a világ három legokosabb népe: a zsidók, a magyarok és az örmények.
Hogy ebből mi lehet igaz, mindenki döntse el magának. :)
"Valami olyasmire gondoltam mint szociális kultúra. Együttérzés képessége, befogadás, segítés, ilyesmik."
Mint a többiek is utaltak rá: ez gazdaság-/kultúrafüggő.
Példának okáért egy vérbeli (még az 1800-as években betelepült) egyesült állomokbeli cowboy könnyebben elfogadóbb más országok nemzeteivel szemben, mert nem foglalták el az ő hazáját (mármint az USA-t), nem hoztak önkényes döntést a ő hazájának határairól, nem hurcolták el (Gulágra, Auswitzbe, Recskre) rokonait, a gazdasági világválság ellenére egy gazdaságilag erős államban él (nem azon gondolkodik, hogy melyik köözüzemi számlát fizeti be, hanem hogy milyen új pickupot vegyen), ahol ha egy bármiféle pernahajder - lopási szándékkal - betéved az ő eléggé nagy ranchére, akkor bizony ő (vagy kedves neje, vagy bármilyen hozzátartozója) lepuffanthatja. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!