Milyen volt a nők élete a Krisztus születése előtti és utáni első században?
Figyelt kérdés
Milyen volt a társadalmi helyzetük? Milyen jogaik voltak? Milyen ruhát hordtak? Mivel töltötték a mindennapjaikat? Persze az utóbbi alatt azokat értem, akiknek volt elég rabszolgájuk ahhoz, hogy ők csinálják meg helyette a ház körüli munkákat.
Miben volt más egy rabszolganő helyzete, mint egy férfi rabszolgáé?
Meg ehhez hasonlók.
2009. nov. 12. 16:20
1/6 anonim válasza:
Hol?
Rómában, Kínában, Dél-Afrikában, vagy esetleg Skóciában kérdezed?
3/6 A kérdező kommentje:
Ja, bocs. Ezt lehagytam.
Rómára gondoltam. A Római Birodalomra.
De a környező államok és barbár népek nőinek élete is érdekelne
2009. nov. 12. 17:52
4/6 anonim válasza:
sztem kb semmi joga nem volt egy nőnek..:S
5/6 anonim válasza:
6/6 anonim válasza:
A "barbár népeknél" általában ennél (római linkes voltam) még valamivel jobb életük is volt, mármint jogi szempontból. A nőket a legtöbb "barbár nép" egyenrangúként kezelte, vagy legalábbis nem szolgaként bánt vele. Így voltak ezzel a kelták és a germánok is. A szlávokat nem tudom. A nomád népeknél jogilag másodlagos szerepet kaptak általában (törvényhozásba, stb. nem volt általában beleszólásuk), viszont tisztelték a nőket, és általában becsülték őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!