Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Trianon? Valaki elmagyarázná...

Trianon? Valaki elmagyarázná nekem, miért fáj még mindig az ország nagy részének Trianon és miért nem lehet végre túllépni rajta, és előre nézni?

Figyelt kérdés
A civil életben is mindenen túl kell lépni, különben megrekedünk egy szinten, és belekeseredünk.
2013. szept. 18. 19:50
1 2 3
 21/22 mustafa33 ***** válasza:
100%

Olyan is volt: Vászonnadrág facipő - ezt hozta a szebb jövő.

De kaja volt! Az új határmenti falvak lakói sokan csempészésből éltek. Egy öreg szlováktól hallottam, hogy akkor éltek jól, mert vitték az erdőn átt "magyarba" a cipőt, ruhát, szövetet és hozták a lisztet, szalonnát, zsírt, bort...

Öreg ruszin dícsérte, hogy akkor volt jó, átjártak kárpátaljára erdőt vágni és egy napszámból megvették az egész heti élelmet és még kocsmára is jutott és öt napszámot hazavittek.

2013. szept. 26. 16:50
 22/22 anonim válasza:
20%
Hát képzeld el hogy ha most nagyobb lenne az ország nagyobb lenne az ismertsége. A történelmi Magyarországra én büszke voltam és örültem hogy akkora területe volt. Aztán a rohadt franciák miatt már nem bírtam túl lépni ezen mert gyakorlatilag ők miattuk volt leginkább hogy kicsi lett Magyarország. Gondolj bele ha a régi Magyarország lenne akkor ha megkérdezik hogy honnan jöttél akkor büszkén mondhatnád hogy Magyarországról és nem kell külön még elmagyaráznod hogy hol van.
2013. nov. 23. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!