Trianon? Valaki elmagyarázná nekem, miért fáj még mindig az ország nagy részének Trianon és miért nem lehet végre túllépni rajta, és előre nézni?
Figyelt kérdés
A civil életben is mindenen túl kell lépni, különben megrekedünk egy szinten, és belekeseredünk.2013. szept. 18. 19:50
21/22 mustafa33 válasza:
Olyan is volt: Vászonnadrág facipő - ezt hozta a szebb jövő.
De kaja volt! Az új határmenti falvak lakói sokan csempészésből éltek. Egy öreg szlováktól hallottam, hogy akkor éltek jól, mert vitték az erdőn átt "magyarba" a cipőt, ruhát, szövetet és hozták a lisztet, szalonnát, zsírt, bort...
Öreg ruszin dícsérte, hogy akkor volt jó, átjártak kárpátaljára erdőt vágni és egy napszámból megvették az egész heti élelmet és még kocsmára is jutott és öt napszámot hazavittek.
22/22 anonim válasza:
Hát képzeld el hogy ha most nagyobb lenne az ország nagyobb lenne az ismertsége. A történelmi Magyarországra én büszke voltam és örültem hogy akkora területe volt. Aztán a rohadt franciák miatt már nem bírtam túl lépni ezen mert gyakorlatilag ők miattuk volt leginkább hogy kicsi lett Magyarország. Gondolj bele ha a régi Magyarország lenne akkor ha megkérdezik hogy honnan jöttél akkor büszkén mondhatnád hogy Magyarországról és nem kell külön még elmagyaráznod hogy hol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!