Készült Attiláról olyan kép, ami őt ábrázolja, nem azt, amilyennek elképzelik?
Figyelt kérdés
Mert találtam róla mongolnak, európainak, és még arabnak tűnő képeket is.2013. szept. 10. 05:56
11/13 anonim 

válasza:

Attiláról nem maradt fenn eredeti szobor vagy festmény. Ez nem jelenti azt, hogy nem készült - hiszen a bizánci udvarban nevelkedett és tanult - hanem elpusztulhattak. Művtörin tuti bedobták volna vagy találkoztam volna vele pályafutásom során. A hunok öltözködése inkább a bizáncihoz hasonlított, nem a jól ismert ősmagyarhoz. A hunok fibulával (pl. légy, cikáda) kapcsolták össze a ruháikat akár a rómaiak, a magyarok viszont már gombot használtak ami később elterjedt Európában a macerás zsinórozgatás és fibulák helyett. Persze vannak átfedések a magyar és a hun viseletben, de ehhez sok régészeti könyvet kéne előbb lapozgatni, utána viselettörténetet.
12/13 anonim 

válasza:

A leírások java és rajzok a 16. században készültek. (egy 500-as évekbeli ábrázolás az vagy freskó lehetett vagy enkausztikával festett múmiaportré, de semmiképpen sem rézkarc vagy fametszet). A legtöbb későbbi leírás lejárató jellegű francia tollakból eredő iromány. "Attila egész életében sosem fürdött, szőrcsuhában járt"
Indiától Rómáig ért a birodalma. Szerinted ebben a zónában nem volt egy nyamvadt fürdőkád? Szőrcsuha... Egy átlag közkatona is ezüstökkel díszített jó minőségű ruhát viselt, nehogy már a főnök úgy viselkedjen akkoriban mint egy Mao Ce Tung!
13/13 A kérdező kommentje:
Akár igaz is lehet, nem hiszem, hogy az számít...
De engem inkább az érdekel, hogy testileg, milyen emberfajta volt.
2013. szept. 17. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!